Ord kan slet ikke beskrive, hvor glade vi er.

Hjemmelavet tomatsuppe opskrift

Hjemmelavet tomatsuppe opskriftJeg lavede en tomatsuppe forleden til min kæreste (tomater er hans yndlings!), og år jeg nu alligevel skal være ærlig her på bloggen og ikke lave falsk reklame, – så lad mig bare tilstå, at det var virkelig god 🙂 haha. Micky, min kæreste, er fuldstændig vanvittig vild med tomater – så den direkte vej til hans hjerte er gennem tomtsalat og tomatsuppe. Så nogle gange, bare en gang i mellem, må man jo lige rulle det tunge skyts ud, ik 😉 Og det gjorde jeg så med denne hjemmelavede, super lækre (og nemme!) tomatsuppe.

Derfor deler jeg nu opskriften med jer. God fornøjelse.

Tomatsuppe opskrift

1 kg cherrytomater (eller en blanding af dadeltomater og cherrytomater)
10 store blade frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 rød semi-stærk chili
2 spsk olivenolie
1/2 stk grofkværnet peber
1 tsk Maldon flagesalt

2 mellemstore rødløg
1 spsk olivenolie
2 spsk sød balsamico eddike
1 dåse flåede tomater

Halver tomaterne, hak basilikum groft, knus hvidløg og hak chilien. Vend det i olivenolie og fordel det i en bradepande. Drys med groftkværnet peber og havsalt. Bages ved 200 grader varmluft i 20 min.

Hak rødløgene i små stykker og steg dem bløde og klare i lidt olivenolie og balsamico. Tilsæt flåede tomater og lad det småkoge. Tilsæt de bagte tomater og kog det hele op. Lad det småkoge i 5 min og blend med en stavblender til en jævn suppe. Smag til med salt og peber.

Brødcroutoner

1 ciabatta eller fransk flúte
1 tsk paprika
3 spsk olivenolie

Skær brødet i små stykker. Vend det i olivenolie og drys med paprika. Bag brødet ved 220 grader varmluft i ca 10-15 min til croutonerne er sprøde.

Tilbehør

Creme fraiche 18%
frisk basilikum
olivenolie

VELBEKOMME

Tomatsuppe opskrift

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ord kan slet ikke beskrive, hvor glade vi er.