Baby, I'm back!

Mandelkage med blomme // ala mazarinkage

Mandelkage Annemette Voss1

REKLAME – udviklet for OBH Nordica

Det er blevet efterår, og jeg oplever den vildeste form for sommer-blues. Jeg savner solen, varmen og de sene aftener på altanen (ikke at der har været mange af dem i år;) ) Jeg drømmer mig tilbage til jordbærtærte og koldskål men må indse at dén tid er ovre for i år. Heldigvis bugner butikkerne i øjeblikket med de lækreste blommer og andre skønne efterårsfrugter, så det er jo bare om at komme i gang. Her får I mit take på en dejlig mandelkage (sådan lidt ala mazarinkage) med mørkrøde blommer og en lækker vaniljecreme.

Velbekomme.

 

Mandelkage Annemette Voss3

Opskrift på saftig glutenfri mandelkage med røde blommer
– en rigtig efterårskage!

6 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: ca. 45-50 min
køleskabstid: 1 time, mindst

TIP: Se step-by-step billeder nederst på siden. 

Konditorcreme

1/2 polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
2 æggeblommer
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde

Mandelkage med blommer

100 g blødt smør
120 g ren rå marcipan
100 g lyst rørsukker
2 æg str M
80 g mandler uden hinder (eller mandelmel)
fintrevet skal fra 1/4 øko citron
kornene fra 1/2 vaniljestang
2 solmodne røde blommer

+ lidt flormelis og skovsyrer til servering.

Konditorcreme, fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland vaniljesukker, sukker og æggeblommerne i en skål. Rør maizena ud i 1/2 dl af mælken og kom det i æggeblandingen. Rør det godt sammen til en helt jævn, klistret masse.

Varm resten af mælken op sammen med den tomme vaniljestang til lige under kogepunktet. Tilsæt da æggeblandingen under kraftig piskning. Stil blusset på medium varme, men nok til at cremen kan komme op at koge. Forsæt med at piske godt i cremen indtil den tykner og slår tydelige bobler.  Når den slår bobler, så lad den koge yderligere 1 minuts tid, under fortsat piskning, og tag da gryden af varmen og hæld cremen ud på en ren tallerken. Fisk vaniljestangen op og kassér den. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen i køleskab i mindst en time til den er kold.

(Du kan evt. gå i gang med kagen nu)

Når cremen er kølet helt af – køleskabskold = 5 grader – så piskes den lind med en elpisker. Pisk fløden til lufigt flødeskum og vend det sammen med vaniljecremen.

Mandelkage, fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft. Skær smør og marcipan i små stykker og kom det i en dyb skål. Pisk det helt blødt og ensartet med en elpisker ved fuld kraft. Tilsæt rørsukker og pisk igen til en ensartet masse. Tilsæt ét æg ad gangen, pisk kraftigt efter hvert æg. Blend mandlerne til helt fint mandelmel (jeg bruger en god minihakker, som hedder Stick Mixer fra OBH Nordica) og pisk det i dejen sammen med citronskal og vaniljekorn. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir (diameter 20 cm), glat overfladen og læg skiver af blomme ned i dejen langs kanten i et pænt mønster.

Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca. 45-50 minutter til den er gylden på overfladen. Køl kagen af.

Drys med flormelis og servér med konditorcreme.

mandelkage step 2

Sørg for at marcipan og smør er i små stykker inden du pisker, – så undgår du at have det i hele køkkenet!

mandelkage step 3

Når sukkeret er pisket i tilsættes stuetempererede æg, ét ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg.

mandelkage step 4

Sådan skal den cremede dej se ud efter du har pisket æg i.

mandelkage step 5

Mandlerne blendes til fint mandelmel. Anvend en ordentlig blender!

mandelkage step 6

Tilsæt mandelmel, fintrevet citronskal (husk øko!) og vaniljekorn, som evt er mast sammen med 1 tsk sukker.

mandelkage step 7

Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Læg blommerne i et pænt mønster.Mandelkage step 8

Således ser den ud – husk at køle kagen helt af inden den serveres.

Mandelkage Annemette Voss5

Mandelkage Annemette Voss2

 

   

1 kommentar

  • Er blevet et kæmpe hit på kontoret efter vores ene kollega har fået Gluten allergi.

    Det og så en smoothie – så kører det med fredags-hygge!

    Tak for opskriften og lidt random google søgning.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby, I'm back!