Klassisk banankage opskrift med økologisk pålægschokolade

Lagkage med mokkacreme og hasselnøddebunde

Lagkage med mokkacreme 3

REKLAME

Hvorfor nu dette samarbejde?

Jeg er i fuld gang med at bage kager til min Lagkagebog, der udkommer til foråret – vi skubbede udgivelsen ind i 2018, som I måske husker 🙂 I den forbindelse så har jeg lagkage på hjernen, og da jeg med stor glæde indgik samarbejde med Kontra Coffee om at udvikle en opskrift, ja, så kan I vel nok fortså at valget faldt på at lave en saftig mokkalagkage med hasselnødder og bidder af syrligt æble. Ikke?

Jeg kender Kontra Coffee helt tilbage fra dengang hvor de startede op, for da var jeg selv ansat inde på Café Europa i hjertet af København. Vi baristaer kom på kursus hos Kontra Coffee og lærte om kaffekunsten. Kontra Coffee og deres grønne logo støder du måske også selv på, når du besøger nogle af de bedste kaffebarer rundt om i landet. Det er ingen hemmelighed, at jeg bakker op om råvarer og produkter, der bliver til på dansk jord – og jeg er meget begejstret for, at Kontra Coffee selv rister bønnerne og pakker kaffen her i Dk, nærmere bestemt Avedøre Holme. Så véd jeg som forbruger, at kvaliteten er i top og varen er frisk. Hvis kvalitetskaffe interesserer dig, så kan du lige her læse lidt mere om at få kvalitet i koppen.

Nok om det – hermed opskriften på denne fantastiske kage.

Kontra Coffee 5

Lagkage med mokkacreme 7

Lagkage med mokkacreme og hasselnøddebunde, – med revet syrligt æble.

1 kage, 8 pers
sværhedsgrad: medium
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 35 min

Saftige nøddebunde (ala christianshavnerkage)

100 g hasselnødder
70 g mandler
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
25 g Digestive fuldkornskiks
15 g Mariekiks
100 g æggehvider
200 g lyst rørsukker

Mokkacreme med nougat

2 blade husblas
100 g blød nougat (gem 25 g til drys)
1/2 dl stærk, friskbrygget kaffe (Kontra Coffee Brasilian Bourbon Collection)
4 æggeblommer
et nip havsalt
3 dl piskefløde

Fyld og pynt

1 syrligt, dansk æble
spiselige blomster – f.eks. kornblomster og skovsyre

Lad os så komme i gang…

NB: Jeg har puttet frisk revet æble i kagen, det kan men sagtens erstatte med f.eks. frugtkompot, marmelade eller pocherede frugter – det må man gerne selv vurdere. 

Nøddebund: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille rund bageform beklædt med bagepapir på bund og sider (diameter 16 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 35 min til kagedejen har sat sig. Lad bunden køle af.

Flæk bunden i to lige tykke bunde, rengør formen og læg et stykke kageplast ned langs siden.

Mokkacreme med nougat: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Smelt nougaten over vandbad ved lav varme. Tilsæt friskbrygget stærk kaffe, æggeblommer og havsalt og rør det sammen til en homogen masse. Tilsæt den afdryppede, udblødte husblas direkte til den varme mokkacreme og rør det godt sammen til husblassen er opløst. Sæt mokkacremen til side og lad køle af til det er fingervarmt.

Pisk fløden til let flødeskum og vend den sammen med mokkacremen ad tre omgange.

Samling af kagen: Placer den ene nøddebund nederst i formen. Riv æblet på den grove side af et rivejern og fordel halvdelen af det på bunden med lidt afstand til kanten. Fordel halvdelen af mokkacremen herpå. Læg endnu en bund på og gentag med æble og mokkacreme. Glat overfladen og sæt kagen på køl til dagen efter.

Befri kagen fra formen og kageplast ved at skære den fri med en lille skarp (evt. varm) kniv. Placer mokkalagkagen på et fed og dekorer med spiselige blomster.

Velbekomme. Et styks lækker lagkage med nødder, æble og nougatfed mokkacreme. Bum.

 

Det kan være du også har lyst til at prøve min opskrift på Dessertkage med appelsin og hindbær?

Lagkage med mokkacreme 1

Lagkage med mokkacreme 2

Lagkage med mokkacreme 5 Lagkage med mokkacreme 6

Kontra Coffee 3 Kontra Coffee 2 Kontra Coffee 1 Kontra Coffee 4

11 kommentarer

  • Sandra

    Hej 🙂
    Kan bunden fryses? Jeg overvejer den til en bryllupskage, og jeg vil gerne lave den et par dage i forvejen og så fryse den.

    Vh
    Sandra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser SÅ lækkert ud! Jeg bliver nødtil lige at nævne, at hvis man er til kvalitetskaffe og nørder det lidt, så kan man gå ind på https://www.mokkahouse.dk/Der er spændende artikler, lærerige og frem for alt… God kaffe 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hej Annemette
    Den her kage er min nye yndlings kage, den er så lækker 🙂
    Jeg har dog lidt problemer med at dele bunden, fordi den er meget klistret. Har forsøgt at bage den lidt længere tid, men så bliver den brændt rundt i kanten, og det er ikke så lækkert. Har du et tip til hvordan man nemmest deler den?
    Kan man bage bunden et par dage i forvejen?
    Kærlig hilsen
    Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Annemette

      Ja, og så skal man bare bruge en god, skarp savtakket kniv. Du skal være tålmodig og hele tiden “skære” frem og tilbage, når du deler bunden. Ikke noget med at “trykke” kniven igennem.
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hej hej.
    Desværre er min mindste sprog form 24 cm., så kan du hjælpe med at beregne en opskrift således at det stadig bliver flotte høje bunde jeg får ud af det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Hej Annemette,
    Kan man bruge en god smeltet mælkechokolade til denne opskrift istedet for nougat?
    Mvh
    Birgitte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rita

    Hej Annemette 🙂 Først tak for alle de gode opskrifter, jeg tror næsten at jeg har set alle dine videoer 🙂 Kan især godt lide at du kører en meget elegant stil på dine kager, uden alt for meget fondant pynt, der vidst ellers er dillen nu 🙂 nå, jeg ville høre hvor meget af denne smukke kage kan laves i forvejen. Kan bundene fryses? Hvis ja, hvor længe og skal de så bare tø op uden at man varmer dem op igen?
    Mvh. Rita

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Hej
    Jeg kan ikke tåle svin derfor et der mange lækre kager jeg ikke kan lave pga husblas hvad kan jeg bruge i stedet for?
    Hilsen Mai

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Du kan prøve agar agar. Men jeg har ikke selv erfaring med det. Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hej.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk banankage opskrift med økologisk pålægschokolade