Sikker autostol? - jeg vægter sikkerhed over prestige

Hjemmelavede burgerboller (nemme!)

Hjemmelavede burgerbollerJeg elsker burger. Sådan helt ind til benet. ELSKER BURGER(E)…ja, lad os da bare tale i flertal. Og jeg lover dig, at denne opskrift på burgerboller er både nem, den tager ikke laaaaang tid at tilberede og så smager bollerne bare skønt. Det her i hvert fald min egen foretrukne opskrift på hjemmelavede burgerboller. Rigtig god bagelyst!

Nemme hjemmelavede burgerboller med Ølandshvede

6-8 stk.
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: 30 + 45 min.
Bagetid: 12-15 min

Dej til nemme burgerboller
25 g gær
3 dl lunkent vand
300 g hvedemel
200 g Ølandshvede
10 g fint salt
50 g sukker
50 g blødt smør
sesamfrø

Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt lidt mel og dernæst salt og sukker. Rør det sammen. Kom resten af melet i blandingen og ælt dejen på en køkkenmaskine ved middelhøj hastighed i 15 min. – eller ved håndkraft. Til sidst æltes smørret med i små bidder, lad køkkenmaskinen køre yderligere 5 min. til den slipper skålen.

Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i 30-50 min. (Tjek til dejen, dem må ikke hæve helt uhæmmet op)

Dyp en spiseske i vand og form 8 lige store klatter dej med skeen. Tryk den ene side af bollerne direkte ned i en skål med sesamfrø, såedes at der sætter sig et jævnt tæt lag sesam på overfladen. Afsæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, sesamsiden vendt opad. Lad bollerne efterhæve i 15 min under fugtigt klæde. Kom derefter en bageplade ovenpå klædet, så den er med til at trykke bollerne flade mens de hæver. Lad bollerne hæve yderligere 30 min på denne måde. Forvarm i mellemtiden ovnen til 230 grader og bag da bollerne midt i ovnen i ca. 12-15 min til de er gyldne.

Lad dem køle af og skær dem over.

Og hey…hvis du er til burger er du måske også til bearnaise? Prøv min opskrift på hjemmelavet bearnaisesauce

 

7 kommentarer

 • Benny Larsen

  Hej. Er det meningen dejen skal være så sej at den hænger om dejkrogen under æltning? Jeg har udelukkende brugt Manitoba hvedemel,da jeg ikke har Øland hjemne.
  Hvordan ville du lave en fuldkorns udgave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kan burger bollerne fryses og varmes igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg bagte dine gode burgerboller forleden dag, da vi skulle have gæster til burger, og jeg kan love dig for at der blev spist igennem. Bollerne smager forrygende og er SÅ lækre, og opskriften blev givet videre til gæsterne, for de var også vilde med dem. Vi er SÅ meget fan !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annemettevoss

   Ej, hvor bliver jeg glad. TUSIND TAK for tilbagemelding 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Har fuldstændig overhovedet intet med burgerboller at gøre, sorry. Må bare sige at jeg syntes du er skøn i Sådanmark…har nydt det program i sommerhuset. 🙂 Go dag. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sikker autostol? - jeg vægter sikkerhed over prestige