Smuttur til Tyskland - Min helt ærlige anmeldelse

Banankage med nødder og karameltopping (ala drømmekage)

Banankage med nødder2Sidste dag på job inden jeg gik på sommerferie – hvad gør man så, når man hedder Annemette Voss? Man medbringer da kage! Banankage med nødder i karamel som topping.

Og kunne du godt tænke dig min opskrift på banankage – jamen, så skal du ikke vente længere. Og lad mig med det samme sige, at dette bliver ikke den sidste. Jeg kan nemlig ret godt lide banankage – og gerne på flere forskellige måder. Både som bananabread, som svampet banankage ala Dittes version og som en mere klassisk “tør” skærekage. Faktisk kan jeg bare enormt godt lide banankage. Punktum.

Så jeg har ikke kun én opskrift på banankage, jeg har flere i ærmet. Men lad os lægge ud med denne, som er toppet med lækker nøddekaramel – som leder tankerne hen på en slags drømmekagefortolkning.

Nyd den! Den er lækker 😉

Here we go…

Banankagedej
1 polynesisk vaniljestang
270 g hvidt sukker
4 æg, str M
150 g smeltet smør, afkølet
1/2 tsk fint salt
1 1/2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
fintrevet skal af 1/4 øko citron
1-2 store modne bananer, som bananmos

Karamel med nødder og havregryn
50 g grovvalsede havregryn
75 g hakkede nødder (jeg har blandet paranødder, hassel- og pecannødder i denne version) – bare tøm skuffen.
70 g smør
150 g brun farin
2 spsk mælk

Banankage med nødder1

Sådan gør du

Banankagedej: Pisk æg, vaniljekorn og sukker til det er hvidt og luftigt. Bland salt, bagepulver og hvedemel og sigt det ned i dejen. Smelt smørret og vend det i dejen skiftevis med bananmosen. Tilsæt finrevet citronskal. Fordel dejen i en rund bageform, beklædt med bagepapir på sider og bund og bag kagen ved 175 grader varmluft, først 40-45 min. Tilbered i mellemtiden toppingen (læs herunder)…

Karameltopping med nødder og havregryn: Kom alle ingredienserne op i en lille gryde og lad det småkoge i 10 min under omrøring. Fordel toppingen henover den næsten færdigbagte kage. Bag kagen færdig ved 175grader, med topping, i ca 5-10 min.

Hvis du er vild med denne kage, så lad mig foreslå, at du også prøver min drømmekage eller min 100% økologiske kage med æble og havre.

Banankage med nødder

7 kommentarer

  • Anne

    Kan lave toppoing uden nødder? Og i såfald hvor meget extra havregryn skal jeg så komme i? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voss

      Det kan du sagtens. Prøv med ca 1 lille dl ekstra havregryn. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Tak 😊 Det er nu afprøvet og den blev super lækker 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge

    Min kage blev klæg og toppingen er tør. Hvad har jeg lavet forkert. Jeg har fulgt opskriften helt nøje. Brugt 2 bananer

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Tak for feedback 😉 Lad mig prøve at besvare…

      Jeg tænker at kagen skal have længere i ovnen – for det første. Og måske er æggesnapsen ikke pisket luftig nok, eller måske har du været lidt hård ved dejen da du vendte melet i?

      Toppingen bør ikke være tør. Det forstår jeg faktisk ikke. Har den bagt for længe i ovnen?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hvor stor en form har du brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuttur til Tyskland - Min helt ærlige anmeldelse