REKLAME – chokolademuffins udviklet for HARIBO – og den er go’!
Chokolademuffins med skumfidusfrosting
– også kaldet “Chokovulkaner”, da der gemmer sig skumfiduser inde i kagerne, som bryder ud under bagningen.
Muffindej med chokolade (12 stk.)
220 g hvedemel
170 g lyst rørsukker
80 g kakao
1 tsk fint salt
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
2 æg, str M
2 dl varmt vand
1 dl solsikkeolie
12 store Haribo Chamallows skumfiduser
Skumfidusfrosting
100 g æggehvide
175 g hvidt sukker
2 dl mini skumfiduser
lidt pink pastafarve
Chokolademuffins: Sigt alle de tørre ingredienser ned i en skål. Bland de våde ingredienser i en anden skål og rør derefter det hele sammen. Fordel dejen i en muffinbradepande beklædt med papirskapsler. Tryk en stor skumfidus ned i midten af hver muffin – sørg for at den er godt dækket af dej. Bag de små mufffins ved 175 grader i ca 12-15 min. Køl af. (Skumfiduserne vil bryde ud under bagningen, – det er meningen)
Skumfidusfrosting: Pisk med en elpisker æggehvide og sukker over vandbad ved høj varme til en luftig og fast masse dannes. Pisk hele tiden. Det tager ca. 7-8 minutter. Tilsæt skumfiduserne og pisk videre indtil de er helt opløst og massen er cremet og sprøjtefast.
Pensl indersiden af en sprøjtepose foret med en stor kruset tylle med lidt pastafarve. Kom frostingen heri og fordel den i bløde toppe ovenpå kagerne.
Bland de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden. Derefter røres det sammen.
Sørg for at skumfiduserne bliver dækket rigtigt godt til med dej. Ellers vil skumfiduserne ikke bare bryde ud, men nærmest hoppe helt ud af kagerne og glide af under bagningen.
Sådan ser kagerne ud, når de kommer ud af ovnen. Herfra får de navnet “vulkaner” pga skumfiduserne bryder ud under bagningen.
Prøv flere lækre opskrifter med HARIBO Chamallows.
5 reaktioner
Hej Annemette.
Kan man lave dem et par timer før servering eller vil frostingen falde sammen?
Mvh Cille
Den falder ikke sammen 😉
Kan jeg bruge den dagen efter de er bagt? jeg skal have dem med til min datters klasse nemlig.. mvh LM
Hej AnneMette
Vi bagte den anden dag nogle andre chokolade muffins efter opskrift fra din hjemmeside. De var med groft hakket mørk chokolade og med hvid og rød frosting. Kan godt finde videoen men ikke længere opskrift og fremgangsmåde. Kan du hjælpe?
De kommer, vi er ved at programmere hjemmesiden