Himmelsk mazarinkage med hindbær

Her får du opskriften på:
Mazarinkage med hindbær og cremet vaniljecreme

8 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time 10 min
bagetid: ca 30 min
køleskabstid: mindst 1 time

Tilbered kagen i følgende rækkefølge:

Cremet vaniljecreme
6 æggeblommer
4 dl sødmælk
75 g hvidt sukker
korn fra 1 vaniljestang
50 g maizena majsstivelse
+ 1 dl piskefløde, pisket til let flødeskum

Opskrift på mazarinkage
200 g ren rå marcipan
200 g hvidt sukker
200 g blødt smør
4 æg, str M/L
100 g sigtet hvedemel
2 spsk amarettolikør
1/4 tsk fint salt
125 g friske hindbær
+ 70 g god mørk chokolade, til pensling

Hyldeblomst gelé
3 blade husblas
1/2 dl vand
1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft

Pynt
250 g friske hindbær
en håndfuld skovsyrer

Vaniljecreme: Bland æggeblommer, sødmælk, sukker, kornene fra vaniljestangen og majsstivelsen i en lille kasserolle. Pisk det godt sammen til alle klumperne fra majsstivelsen er opløst. (Tip: du kan starte med at røre majsstivelsen ud i en lille smule af mælken.) Sæt gryden over middelhøj varme og pisk kraftigt til cremen tykner. Sørg for hele tiden at røre godt rundt langs bunden af gryden, så cremen ikke brænder på. Når cremen er tyknet og slår tydelige bobler koger den videre i et minuts tid under omrøring. Rør salt i. Hæld dernæst cremen ud på en tallerken, dæk den til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens, og sæt den i køleskabet til den er kølet helt af. (Tilbered i mellemtiden mazarinbunden) Når cremen er kølet helt af piskes den lind og smidig med en elpisker og flødeskummet vendes i.

Mazarinkage: Pisk marcipan, sukker og smør sammen – længe – til en helt ensartet og cremet masse uden klumper. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk det sammen. Tilsæt hvedemel, amarettolikør og salt og vend det i dejen. Fordel dejen i en springform, diameter 23 cm, beklædt med bagepapir på bund og sider. Tryk de 125 g friske hindbær ned i mazarinmassen, glat overfladen og bag kagen ved 165 grader varmluft i ca 30 min til den har sat sig og giver let efter ved tryk. Giv kagen et par minutter mere, hvis den føles ubagt – her må du selv være god til at vurdere, for ingen ovn opfører sig helt ens.

Tag kagen ud, lad den køle helt af, og pensl den dernæst med 70 g smeltet god mørk chokolade (Smeltes ved meget lav varme!). Lad chokoladen sætte sig ved at give kagen et “kuldechok” i fryseren. Fordel vaniljecremen på toppen – i en hvælvet top med lidt afstand til kanten. Dekorer med friske hindbær (eller andre bær).

Gelé: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Lun vandet op og opløs husblassen heri. tilsæt 1 dl kold ufortyndet hyldeblomstsaft og rør det sammen. Når geléen er tyktflydende pensles den henover hindbærrene på kagen. Dekorer med skovsyrer. Voila.

Tærten opbevares på køl og holder maks i 2 dage. Velbekomme.

Er du blevet helt vild med at bage mazarinkage? – så kan du prøve min lidt mere luksuriøse udgave af en Mazarin med vaniljeflødecreme og sommerbær

Mazarinkage med spiselige blomster Mazarinkage med hindbær Mazarinkage opskrift Nem mazarinkage opskrift

 

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN