Lev længere med 30 sek. kram

Der er forskning, der peger på, at folk, der er i parforhold lever længere – ganske enkelt fordi at de oplever mere fysisk berøring, – af den gode slags, that is. Det er da ret interessant.

Når vi krammer, kysser og nusser producerer vi mindre af stresshormonet kortisol, vi danner endorfin i hjernen, og mængden af stoffet oxytocin, der kaldes kærlighedshormonet stiger.

Så, det kan I godt se, ik?! Kram (!), for katten da også.

Jeg havde Joan Ørting i studiet i går, da vi optog Sådanmark. I kan se hende på lørdag, når udsendelsen er live. Men hun fortalte mig nemlig om de 30 sekunder, som et kram skal vare, – hvis det sådan skal være rigtig godt for vores sundhed. Naturligvis er det jo bare godt at kramme – sådan i al almindelighed, om det så varer 2 sekunder eller 2 minutter.

Men sådan gik det altså til, at jeg krammede Joan i 30 sek for åben skærm. Så nu satser jeg kraftigt på at have forlænget min levetid med et par minutter (mindst!). – Prøv det lige selv, hvor I tager tid. Det er virkelig et laaaaaaangt kram.

Og I kan tro, at den skal bruges som undskyldning over for ungerne, når de siger farvel i skolen om morgenen. Sådan lidt: “Jamen Hugo-Sander, du SKAL kramme mor i 30 sekunder mens alle dine venner ser på – for så lever vi begge to længere…” haha – ej, den går nok ikke. Men som godnatkram kræver jeg hermed lange, dejlige, varme kram.

Kram igennem derude.

God dag!

IMG_5766

IMG_5765

IMG_5764

IMG_5763

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN