Nemme dadelkugler

Lev længere med 30 sek. kram

IMG_5767Der er forskning, der peger på, at folk, der er i parforhold lever længere – ganske enkelt fordi at de oplever mere fysisk berøring, – af den gode slags, that is. Det er da ret interessant.

Når vi krammer, kysser og nusser producerer vi mindre af stresshormonet kortisol, vi danner endorfin i hjernen, og mængden af stoffet oxytocin, der kaldes kærlighedshormonet stiger.

Så, det kan I godt se, ik?! Kram (!), for katten da også.

Jeg havde Joan Ørting i studiet i går, da vi optog Sådanmark. I kan se hende på lørdag, når udsendelsen er live. Men hun fortalte mig nemlig om de 30 sekunder, som et kram skal vare, – hvis det sådan skal være rigtig godt for vores sundhed. Naturligvis er det jo bare godt at kramme – sådan i al almindelighed, om det så varer 2 sekunder eller 2 minutter.

Men sådan gik det altså til, at jeg krammede Joan i 30 sek for åben skærm. Så nu satser jeg kraftigt på at have forlænget min levetid med et par minutter (mindst!). – Prøv det lige selv, hvor I tager tid. Det er virkelig et laaaaaaangt kram.

Og I kan tro, at den skal bruges som undskyldning over for ungerne, når de siger farvel i skolen om morgenen. Sådan lidt: “Jamen Hugo-Sander, du SKAL kramme mor i 30 sekunder mens alle dine venner ser på – for så lever vi begge to længere…” haha – ej, den går nok ikke. Men som godnatkram kræver jeg hermed lange, dejlige, varme kram.

Kram igennem derude.

God dag!

IMG_5766

IMG_5765

IMG_5764

IMG_5763

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme dadelkugler