‚úē
Jeg sidder og tuder i al offentlighed

Cheesecake med calvados og bagte blommer

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.45

Opskriften er SPONSORERET af Lidl – og udviklet af mig ūüôā

Jeg har igen v√¶ret p√• indk√łb i Lidl. Det kan I vel nok regne ud, – for de af jer der f√łlger troligt med her p√• bloggen har sikkert luret, at jeg har indg√•et et l√¶nge √łnsket samarbejde med Lidl. Wupdeedooh! S√• alts√• – hermed f√•r I den l√¶kreste opskrift p√• en “voksen” cheesecake med calvados og bagte blommer (mums filibumbum!), der passer perfekt ind p√• p√•skebordet (I kan l√¶se meget mere om min p√•skefrokost p√• tirsdag)…

CHEESECAKE MED CALVADOS OG BAGTE BLOMMER
– alt er k√łbt i¬†Lidl! naturligvis…

Crunchy kiksebund
60 g fuldkornskiks
30 g hasseln√łdder
50 g sm√łr

Cheesecakecreme
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
60 g flormelis
200 g fl√łdeost
125 g creme fraiche 18%
2 dl piskefl√łde
0,5 dl calvados

Bagte blommer
3 store r√łde blommer
40 g lyst r√łrsukker
1/2 citron, saften heraf

Crunchy kiksebund: Blend kiks og n√łdder i en minihakker til fint mel. Smelt sm√łrret og r√łr det sammen. Fordel¬†¬†kiksemassen p√• bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den h√•rdt sammen. Stil p√• k√łl.¬†

Cheesecakecreme: Udbl√łd husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. R√łr vaniljesukkeret, fl√łdeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fl√łden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. N√•r husblassen akkurat er smeltet tils√¶ttes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd str√•le. Fordel cremen ovenp√• kiksebunden og glat overfladen. Stil p√• k√łl til massen har sat sig – gerne 2-3 timer.

Bagte blommer: Halv√©r blommerne og fjern stenene. Sk√¶r dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og m√łre. K√łl af.

Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.

Velbekomme!

G√łr som sm√• 200.000 andre danskere og f√łlg Lidl p√• deres¬†Facebook-side¬†her.

4 kommentarer

 • Jeanet

  Hej
  Kan man bruge de bagte blommer til andre retter/kager? ‚ėļ

  Siden  ·  Svar p√• kommentar
  • annemettevoss

   Kære Jeanet,

   det kan du tro at du kan. Jeg bruger dem til alt muligt. De smager sk√łnt drysset med en smule kanelsukker inden de g√•r i ovnen, og s√• til vaniljeis. Eller ogs√• vildt l√¶kre til sm√• marengsreder med fl√łdeskum og lidt lakridssirup. Du kan ogs√• k√łle dem helt af og s√• sk√¶re dem i sm√• bidder og komme dem i en lagkage. Bare slip fantasien l√łs. KNUS

   Siden  ·  Svar p√• kommentar
 • Alina

  Hej Annemette
  Hvad kan man bruge i stedet for calvados?

  Siden  ·  Svar p√• kommentar
  • annemettevoss

   Cognac f.eks. Ellers udelader du bare og kommer lidt citronsaft i evt.

   Siden  ·  Svar p√• kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg sidder og tuder i al offentlighed