Jeg sidder og tuder i al offentlighed

Cheesecake med calvados og bagte blommer

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.45

Opskriften er SPONSORERET af Lidl – og udviklet af mig 🙂

Jeg har igen været på indkøb i Lidl. Det kan I vel nok regne ud, – for de af jer der følger troligt med her på bloggen har sikkert luret, at jeg har indgået et længe ønsket samarbejde med Lidl. Wupdeedooh! Så altså – hermed får I den lækreste opskrift på en “voksen” cheesecake med calvados og bagte blommer (mums filibumbum!), der passer perfekt ind på påskebordet (I kan læse meget mere om min påskefrokost på tirsdag)…

CHEESECAKE MED CALVADOS OG BAGTE BLOMMER
– alt er købt i Lidl! naturligvis…

Crunchy kiksebund
60 g fuldkornskiks
30 g hasselnødder
50 g smør

Cheesecakecreme
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
60 g flormelis
200 g flødeost
125 g creme fraiche 18%
2 dl piskefløde
0,5 dl calvados

Bagte blommer
3 store røde blommer
40 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf

Crunchy kiksebund: Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel  kiksemassen på bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hårdt sammen. Stil på køl. 

Cheesecakecreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. Når husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd stråle. Fordel cremen ovenpå kiksebunden og glat overfladen. Stil på køl til massen har sat sig – gerne 2-3 timer.

Bagte blommer: Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af.

Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.

Velbekomme!

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

4 kommentarer

 • Jeanet

  Hej
  Kan man bruge de bagte blommer til andre retter/kager? ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annemettevoss

   Kære Jeanet,

   det kan du tro at du kan. Jeg bruger dem til alt muligt. De smager skønt drysset med en smule kanelsukker inden de går i ovnen, og så til vaniljeis. Eller også vildt lækre til små marengsreder med flødeskum og lidt lakridssirup. Du kan også køle dem helt af og så skære dem i små bidder og komme dem i en lagkage. Bare slip fantasien løs. KNUS

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alina

  Hej Annemette
  Hvad kan man bruge i stedet for calvados?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annemettevoss

   Cognac f.eks. Ellers udelader du bare og kommer lidt citronsaft i evt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg sidder og tuder i al offentlighed