Et lille tip

Findes der x-factor i flygtningelejre?

Skærmbillede 2017-04-03 kl. 23.10.1380% af verdens flygtninge opholder sig i udviklingslande, som f.eks. Kenya. Men vi hører meget sjældent om dem. Nu skal I høre en spændende historie om noget af det arbejde Folkekirkens Nødhjælp udfører i blandt verdens fattigste.

Jeg tænker – helt stereotypt – at når man er flygtning, så er det eneste man drømmer om mad, tøj på kroppen og tag over hovedet. Men der tager jeg jo fejl. Alle mennesker, også dem, der er mest pressede og har brug for “overlevelse” har samtidig brug for at blive set og hørt. At få et skulderklap. At blive anerkendt. At blive underholdt. At grine. At håbe. At drømme.

Fredag efter fredag har jeg siddet og fulgt med i denne sæson (og de tidligere sæsoner) X-factor på DR1 samt lørdage med Danmark har talent på Tv2. Det handler jo om drømme og anerkendelse. Om underholdning og om den gode fortælling. Og meget mere – både smagfuldt og usmageligt. Men det fascinerer mig at se det og jeg føler med de håbefulde mennesker, der stiller sig op på scenen og kaster deres hjerteblod efter os seere ude bag skærmene.

Så hvorfor har flygtninge ikke også brug for at blive opdaget. Anerkendt for dét, som de er gode til? Ja, det kan man så spørge sig selv. Og netop det – at skabe en positiv stemning, gode oplevelser og håb – er hvad Folkekirkens nødhjælp har kastet sig ud i med deres projekt “Kakuma har talent”.

’Kakuma har talent’ er et talentshow, der afholdes i Kakuma-flygtningelejren i Kenya, hvor der bor 160.000 flygtninge fra mange forskellige lande. Der danses, synges og spilles skuespil over to dage, inden de største talenter kåres.

På Facebook bringer Folkekirkens Nødhjælp i dag (mandag d 3/4) den første af tre webisoder af ’Kakuma har talent’, hvor  de unge flygtninges store talent og misundelsesværdigt gåpåmod fremvises.

Første afsnit kan ses her på Folkekirkens Nødhjælps Facebookside – se det lige!!! Det er virkelig fedt!

Talentshowet i Kakuma er en af flere af Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter for unge i lejren som f.eks. hjælp til skolegang og støtte til iværksætning af mikrovirksomheder.

Afsnit to og tre kommer tirsdag og onsdag. Begge både på Facebook og YouTube.

Skærmbillede 2017-04-03 kl. 23.12.23

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille tip