Styling på rød løber

Banoffee-mazarin

IMG_2849

IMG_2854

My God, har du prøvet en Banoffee pie? Jeg er vild med det. Det er noget man spiser meget i Australien, hvor jeg har boet, og det smager himmelsk. Smagen af banan og karamel kan bare noget. Men jeg er ikke kun vild med banoffee pie – jeg er også vild (som i virkelig vild) med en rigtig god mazarintærte, lavet helt fra bunden naturligvis – og derfor forsøger jeg mig altid frem med nye måder at lege med mazarinmassen på.

Mine forsøg er der blandt andet kommet denne overdrevet lækre banoffee-mazarin ud af. You won’t want to miss it! Trust me. Klar, parat, bag!

IMG_2841

Banoffee-mazarin

Kakaomørdej
120 g hvedemel
60 g flormelis
1 spsk kakaopulver (uh, gerne den gode fra Valrhona)
60 g blødt smør
1 æggeblomme

Bananmazarin med havre
40 g smør
40 g brun farin
100 g ren rå marcipan
1 æg, str M
1 lille moden banan
2 spsk havregryn
et nip salt

Til pynt
1 dåse færdigkogt kondenseret mælk (karamel)
hasselnøddeflager
lidt chokoladekrymmel med metallic pulverfarve
(eller – et drys flormelis og lidt karamelsauce fra flaske – så skal de heller ikke være mere avanceret, vel 😉 )

Sådan gør du
Kakaomørdej: Smuldr hvedemel, flormelis, kakao og smør mellem fingrene til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblomme. Hvis den mangler lidt fugt så tilsæt et par dråber vand. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i et par timer til den er helt gennemkold.

Rul dejen tyndt ud i lidt hvedemel på en tør, kold bordplade til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Kom dejen i en tærteform og gør kanterne pæne ved at trykke overskydende dej væk med en finger. Tryk dejen godt fast.

Bananmazarin med havre: Ælt smør og farin godt sammen og tilsæt lidt efter lidt marcipanen. Ælt til massen er ensartet og uden klumper. Rør ægget i, mos bananen og rør den i sammen med havregryn og salt. Fordel mazarinmassen i tærtebunden.

Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter til overfladen føles “fast” i det og kagen er let gylden.

Tag kagen ud, lad den køle helt af. Befri den fra formen.

(Tips til karamelkogning: Du kan købe en dåse færdigkogt kondenseret mælk i dagligvarehandlen – eller – du kan koge en dåse kondenseret mælk, hvor du fjerner etiketten og koger hele dåsen uden at åbne den under vand i ca 4 timer – det resulterer i en lidt mere fast karamel)

Dekorer toppen med karamel, der sættes på i små dutter med en sprøjtepose med stjernetylle. (Vær nu for Søren lidt tålmodig her…ikke?) Drys med hasselnøddeflager og lidt chokoladekrymmel.

You are in for a treat! Just saying. 

IMG_2828

IMG_2831

IMG_2835

IMG_2837

IMG_2839

39 kommentarer

  • Helle Kjær Jacobsen

    Uhm den skal helt klart prøves snart,ser så lækker ud ☕️🍰😋 men føler man der skal en klat flødeskum til ?? 🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sümeyye

    Hej Annemette
    Hvad er størrelsen på tærteformen? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Aarestrup

    Jeg har lææææænge drømt om den der fine lækre kage! Man går bare aldrig galt i byen med banan, chokolade og karamel 😛

    Kan den laves uden marcipan – og hvad ville du foreslå at putte i i stedet for? (mandelallergi)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Uh, det kan jo blive lidt svært. Prøv at samle dejen med lidt hvedemel og noget havregryn.

      KNUS

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Najda

    Hejsa 🙂

    Jeg håber ikke, at jeg er til for meget besvær, men mon du kan fortælle mig, hvad formen hedder inde på hjemmesiden? Har lidt svært ved at finde den ?

    God dag

    Vh Najda

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mortil3

    Når du fryser denne – er det så med eller uden karamellen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hejsa.
    Jeg ville lige hører ad om den evt. Kan fryses. Skal prøve bages i weekenden, så det kunne være fedt om man kunne lave en til senere.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hej
    Jeg ville bare lige høre ad om kagen evt. Kan fryses. Glæder mig til at prøve den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • tanya

    Hej
    Hvor længe kan karamellen opbevares i køleskabet efter kogning? Altså hvis man nu gerne vil lave flere som du gør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Så længe du ikke åbner dåsen så kan de holde sig til sidste salgsdato. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tanya

      Alletiders.. mange tak for svar. GLÆDER mig til at lave kagen. Nøj hvor ser den lækker ud??

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tanya

      Hej igen ?

      Nu vil jeg bruge en alm tærtefad med løs bund, da jeg ikke har andet. Skal man ikke smøre formen??

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      du skal ikke smøre formen. Det er ikke nødvendigt. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hej,
    Hvis kagen er meget sød, er det så en man evt. kan spise is til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mari

    Bagte den i forgårs, serverede den for familien igår. Stor succes!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hvad størrelse er den tyl du bruger? Jeg har forsøgt med en 8 mm, men synes det var svært at få toppene pæne.
    PS. Vildt lækker kage – tak for deling af opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      tak Maja. Jeg er også vild med den – selvom den er meget sød. Men det er bare en kage lige efter min smag;) Jeg bruger en tylle der er ca 4 mm bred. Kan du evt se det på billedet? Kig godt efter… KNUS

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    Er der virkelig nok karamel i en dåse til alle de toppe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Mere end rigeligt. Hvis du synes at karamellen er for sød – for det er en ret sød kage – så kan du også prøve med chokoladeganache…blot et tip. KNUS

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Den ser virkelig lækker ud!
    Når du pynter i det runde mønster (både med karamel og bær), starter så inde eller ude?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Kan man bruge en færdigkogt kondenseret mælk? Altså dem man kan købe som færdig karamel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvor er din fine bageform fra? 🙂 Kan godt lide der ikke er bølger i kanten..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Den er købt hos Kunst og køkkentøj. http://www.kunstogkokkentoj.dk – Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mia

      Super. Hvad har du selv gjort i dette tilfælde? Kogt den eller købt den færdig?
      Er der bund i formen? Ellers har jeg nemlig fundet den på hjemmesiden du har skrevet længere nede.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Jeg koger den altid selv. Jeg koger gerne 4 bøtter på en gang og opbevarer dem bare køligt indtil de skal bruges. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Og, nej det er bare en ring – en bagering jeg bruger… uden bund.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej Annemette! Vil du ikke være sød af forklare hvordan man laver karamellen? Kan ikke helt gennemskue det ud fra opskriften.
    Det ser så lækkert ud! 🙂
    Vh Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Hej Annemette. Vil du lige forklare en dummie hvordan du laver karamellen? ;0)
    Tak – så tror jeg, at der er valgt vinerferiekage….
    Knus Jannie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Det kan du tro – skriver det lige ind i opskriften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Hvor ser/lyder den lækker. Hvor stor er den tærteform du har brugt – og hvor længe før kan man lave den og skal den serveres kold eller ved stuetempratur
    Den skal helt klar bages til mit fødselsdags kage bord på lørdag ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Tærteformen er ca 20 cm i diameter. Den kan sagtens laves dagen før. Og jeg synes faktisk at den er bedst kold – men det er min holdning. Den smager også dejligt ved stuetemperatur.

      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella Svensson

    Hej Annemette,
    Hvad er størrelsen på den tærteform, som du har brugt? Det ser nemlig super lækkert ud og jeg kan næsten ikke komme i gang med at prøve din opskrift af 🙂

    Mange hilser,
    Isabella

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Den er ca 20 cm i diameter 🙂 God bagelyst

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styling på rød løber