Sex-videoer og koldskål. Really?!

Flødeboller med julekrydderier og hvid chokolade

img_3665Vi kan slet ikke få armene ned. De her flødeboller smager bare fantastisk. Prøv dem.

God fornøjelse…

Flødeboller med julekrydderier og solbærmarcipan
Ca. 12 stk.

Hvide chokoladeskaller
4-600 g god hvid chokolade
lidt bronze dust

Solbærmarcipan
200 g ren rå marcipan
3 tsk solbær støv

Krydderiblandning
1 vaniljestang
1/2 stødt kanel
1/4 tsk rå lakrids, Johan Bülow
1/2 stødt ingefær
2 kardemommekapsler
1 stjerneanins
3 hele nelliker

Flødebolleskum
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Chokoladeskaller: Pensl/drys formene med lidt bronze dust. Temperer den hvid chokolade og fordel chokoladen i en halvkugleform af silikone (diameter ca. 7 cm). Arbejd hurtigt og koncentreret. Vend formen rundt på hovedet så overskydende chokolade drypper af. Glat kanterne med en palet og kom formen i fryseren så chokoladen sætter sig.

Solbærmarcipan: Ælt marcipan og solbærstøv godt sammen og kom solbærmarcipanen op i en frostpose og læg på køl i 30 min. Udrul marcipanen til en tykkelse på ca. 3-4 mm og udtik 12 marcipanbunde (udstikker 7 cm i diameter).

Krydderiblandning: Flæk vaniljestangen på den lange led of skrab nænsomt vaniljekornen ud. Kom vaniljekornene og alle krydderierne op i en morter og mort det hele godt sammen. Pacer de mortede krydderier igennem en sigte, og smid overskydende skaller ud. Gem krydderibladningen til flødebolleskummet.

Flødebolleskum: Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk. sukker, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur, det tager ca. 20 min. Vend krydderiblandningen i flødebolleskummet og kom skummet op i en sprøjteposer, klip et passende hul, og fordel skummet i chokoladeskallerne. Glat evt. overfladen med en kagespartel og placer en solbærmarcipanbund.

1 kommentar

  • Birgit H.

    14o past. æggehvider er det ikke lidt rigeligt?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sex-videoer og koldskål. Really?!