Det tangerer ekstrem dumhed

Vaniljekranse

skaermbillede-2016-12-07-kl-21-15-44Ditte og jeg har været i køkkenet endnu en gang. Vi har lavet de lækreste – nemme – vaniljekranse, så alle kan være med. Vi gider nemlig ikke stå og smutte mandler, så vi har valgt at riste dem let af i ovnen inden i stedet for – og det giver nogle lidt mere “grove” vaniljekranse – smagen er også mere dyb, synes jeg. Se vores video nederst i indlægget.

Vaniljekranse
Ca. 30 stk.

80 g mandler
1 polynesisk vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g hvedemel

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. Opbevares tørt.

Dekorer med sløjfer for et ekstra jule-hyggeligt look 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det tangerer ekstrem dumhed