Bange for at det ikke bliver pænt...

Jeg forkæler min mor med tysklandstur…

weihnachtsmarkt-erfurt

Billedet er © Thüringer Tourismus GmbH.

Annonce, i samarbejde med Tysk Turist Information

Julen er hjerternes tid. Det er også den tid, hvor man skal være god mod alle dem, som man elsker. Så da jeg skulle vælge en rejsepartner til en lille business-trip til det midttyske, så faldt valget straks på min Mor. For jeg skal ned og nyde tyskernes udsøgte evne til at skabe julestemning – det er nemlig noget, de er virkelig gode til. Og jeg véd hvad jeg taler om, for jeg har opholdt mig meget i Tyskland. Jeg har endnu aldrig selv besøgt et tysk julemarked, men jeg har hørt så meget om dem. Det skulle være noget af en oplevelse, og har længe været en af mine drømme at opleve.

Vi skal blandt andet besøge et Julemarked i Erfurt (se lige billederne herunder) og Middelalderborgen Wartburg – hvor der også er gjort lidt ekstra ud af det i forbindelse med julen. Can’t wait….nej hov…undskyld… Ich kann es kaum erwarten es zu sehen!

I modsæting til mange af mine klassekammerater, så var jeg altid helt vild med tysk. (Yes yes, scorede også lige et 13-tal til eksamen…wuhuu – jeg er sgu lidt underlig, ved det godt!) Men jeg var vild med både at lære det og tale det. Og jeg elskede, at alt ved sproget skulle sættes i systemer – sjovt nok – så kender man mig ligesom igen! Jeg kan godt lide “orden” og regler…hah! Men min begejstring ved tysktimerne fik mig til at (helt frivilligt) købe flere ugers intensiv tyskundervisning på en sprogskole i både Bremen og München. Jeg ELSKER München – siger det bare lige. En sindssygt flot by.

Men denne gang går turen ikke til München – for vi skal da ud og opleve noget nyt. Der er jo ingen grund til at gentage sig selv. Så vi rejser til Thüringen – til byen Erfurt, via Frankfurt. Jeg føler ikke lige for at spænde Luca fast i bilen og køre derned, så vi napper flyet – og så hopper vi på et tog fra Frankfurt til Erfurt. Det burdet være rimelig nemt.

Og hvorfor så Thüringen? Fordi i Thüringen er der: “Afvekslende landskaber, et utal af borge og slotte, en enestående arkitektonisk og kulturel alsidighed og masser af fritidsfornøjelser…”, som der indledes med på Tysk Turist Informations hjemmeside omkring området. Og I, der er vant til at læse med her, véd, at jeg er vild med arkitektur og kultur. Så det passer perfekt til mig. Så må min mor jo finde sig i at blive slæbt fra slot til slot, med barnevogn og oppakning – jeg lover jer, at jeg nok skal sørge for at hun får en pause i ny og næ – for vi skal også finde tid til bare at slappe (læs stresse) af!

Min dejlige Mor skal altså forkæles med flere julemarkeder, masser af tysk Glühwein og tysk julekage. Jeg skal også nok spæde oplevelsen op med en opskrift – natürlich! Ville det ikke være overdrevet fedt, hvis jeg kunne lokke en gammel opskrift ud af sådan en rigtig tysk kro-mutter?! Det vil jeg altså lige forsøge mig med inden jeg hopper på google og søger.

Vi rejser allerede på torsdag. Vi glæder os!

skaermbillede-2016-11-28-kl-12-44-35

mittelalterlicher-weihnachtsmarkt-auf-der-wartburg

Billedet er © Thüringer Tourismus GmbH. weihnachtsmarkt-erfurt2

Billedet er © Thüringer Tourismus GmbH.

1 kommentar

  • Emilia

    Glæd dig! Jeg er jo født og opvokset i Tyskland ( halv tysker ) og sådan en Weihnachtsmarkt er sååå hyggeligt! Husk at smage lebkuchen, zimtsterne, dominosteine, stollen og også nogle af de salte ting på sådan et marked, feks ristede kastanjer ( Maronen)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bange for at det ikke bliver pænt...