Sådan spicer du kærligheden op…

annonce

Hvordan holder man egentligt lige gang i kærligheden, når man bliver ældre… Og ikke mindst kærlighedslivet? Altså den lidt mere frække del?

Jeg er jo som bekendt stadig ret nyforelsket i min kæreste, eftersom vores forhold “kun”  kører på tredje år, men med en lille nyankommet baby på parforholds-CV’et, så kan I jo nok forestille jer, at det ikke er så megen tid til de helt store kærlighedseskapader 🙂 Så jeg har lavet en kage til jer. Eller til os. Ja til alle, der gerne vil sparke lidt til gnisten i parforholdet. En opskrift, der meget gerne skulle sætte skub i sagerne, for at sige det helt enkelt.

Jeg kalder den Afroditekage…

Afrodite var elskovens gudinde i græsk mytologi, men er også kendt for at være gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed.

Derfor hedder denne kage Afroditekage – fordi den er fyldt med alle de ingredienser, der har ry for at fremme sexlysten og derved understøtte kærligheden. Det er da sjovt. Disse ingredienser er også kendt under ordet “afrodisiakum”. Her taler vi blandt andet chili, ingefær, chokolade og honning. Og for at toppe hele idéen med lidt ekstra ka-pow, så har jeg naturligvis også indarbejdet noget passionsfrugt – for intet kærlighedsliv uden passion, right?

Så altså, jeg har hermed skabt en kage, der er intens og juicy og fyldt med nogle frække og sexede ingredienser… haha, ja, det kan man vel godt tillade sig at kalde dem. Mums!

Hvis nu at kagen ikke lige “does the trick” – eller hvis du bare gerne vil understøtte med en lidt mere konsekvent indsats for at finde tid til kærligheden, så kan du jo blive del af SPIES’ loyalitetsprogram. Umiddelbart, for mig med tre børn, så er den da lige til højrebenet…eller hvad?! Jo flere børn, desto større rabat!

Spies rejser er nemlig også kommet med deres bud på at fremme kærligheden… Rejs til eksotiske himmelstrøg – DO IT FOREVER…Do it for Denmark! I know, I will… Åh, hvor jeg da egentlig bare drømmer om snart at komme ud at rejse. Thailand måske. Eller USA. Drømmer om den helt store oplevelse med Micky og børnene, men nu må vi se hvad der kan blive tid og råd til…  Se den virkelig sjove og fantastisk livsbekræftende video her.  eller nederst på siden 😉

Nå men, her får I opskriften…

img_1063

Afroditekage
Den mest intense chokoladeoplevelse længe.

Ingefærcookiebund
100 g koldt smør
100 g valnødder
50 g akaciehonning
50 g lyst rørsukker
100 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk bagepulver

Passionstrøffel med chili
125 g hvid chokolade
125 g god mørk chokolade 70%
1 dl passionsjuice (ca 10 passionsfrugter)
1 dl piskefløde
1 spsk akaciehonning
1 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk stødt chilipulver (f.eks. piri piri)
50 g blødt smør

Trøffelcreme
80 g god mørk chokolade 70%
6 æggeblommer
25 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
2 dl piskefløde

Pynt
lidt høvlet hvid chokolade
guldstøv

Ingefærcookiebund: Skær smørret i små stykker og kom det i en skål. Hak valnødderne fint til de minder om risgryn og kom dem i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen og fordel den i en springform beklædt med bagepapir på bunden med en diameter på ca. 18 cm. Bag cookiebunden ved 180 grader i ca 15-18 min. Lad den køle af og befri den dernæst fra form og bagepapir.

Kom et stykke kageplast ned langs siden af den rengjorte springform og placer cookiebunden tilbage i formen.

Passionstrøffel med chili: Hak begge chokolader groft og kom det i en dyb skål. Kom passionsjuice, piskefløde, honning, sukker of chili op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen og vent et minuts tid. Rør forsigtigt chokoladecremen glat. Når cremen er håndvarm tilsættes det bløde smør i små bidder og røres ud. Hæld trøffelmassen udover cookiebunden og bank formen mod bordet for at overfladen bliver glat. Sæt kagen på køl i et par timer til trøffelmassen har sat sig.

Trøffelcreme: Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål. Rør æggeblommer og sukker sammen i en anden lille skål. Varm 1 dl piskefløde op i en lille gryde, til det lige akkurat koger, og skru ned for varmen til middel. Hæld æggesnapsen i fløden i en tynd stråle, mens du pisker, til det tykner. Hæld nu den varme æggefløde over chokoladen og rør det hurtigt sammen til en jævn masse. Afkøl chokolademassen i køleskabet, til den er køleskabskold. Pisk de øvrige 2 dl piskefløde til en fast skum og vend lidt efter lidt flødeskummet i chokolademassen, indtil du har den konsistens og smag, som du ønsker.

Befri kagen fra form og kageplast. Placer den på et fad. Kom trøffelcremen i en sprøjtepose med en lille glat tylle og dekorer kagen med små toppe. Afslut med lidt høvlet hvid chokolade og et drys guldstøv.

img_1075

img_1059

 

4 reaktioner

  1. Hej Annemette!

    Den kage ser og lyder bare vildt lækker!! Jeg har lige et enkelt spørgsmål: passionsjuice? Hvordan laver du det? Moser du bare al indmaden eller hvordan? 😀

    Hilsen Rikke

    1. Jeg putter frugtkødet fra passionsfrugterne i en lille blender. Så blender jeg det megett kort – 2 sekunder – og så passerer jeg det igennem en sigte for at udskille saften:)

  2. Den kage ser rigtigt lækker. Jeg har lige et enkelt spørgsmål: Hvordan laver du passionstrøffel lilla, ligesom på det første billede?

    Hilsen Anouk

    1. Den er ikke lilla – det må være billedet på en eller anden måde… Den ser ikke lilla ud på min skærm 😉 Men for at slå det fast, det er bare en helt almindelig chokolade-farvet creme:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN