Lykken er DIY - simpelthen!

Saftige, glutenfri romkugler

img_0151Jeg er absolut ikke vild med romkugler. I hvert fald ikke dem man køber ved bageren, hvor jeg bare synes de smager af gammelt wienerbrød. Ja sorry, men det er altså én ting, jeg endnu ikke har lært at holde af. Men jeg er VILD med hjemmelavede romkugler, hvor jeg selv bager chokoladekage fra bunden og sørger for at fylde romkuglerne med det bedste af det bedste. Og rigeligt ægte rom (hah!).

Hvad synes du?

Her er min opskrift på nogle rigtigt lækre, juicy romkugler med masser af smag. Det er bedst at opbevare dem på køl, ellers bliver de hurtigt lidt for “bløde”, synes jeg. Det kan du til gengæld ændre på ved at tilsætte mere smør til rommassen (men det synes jeg ikke du skal!)…just saying 🙂

img_0152

Syndige romkugler i festlige farver, glutenfri

30 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min.
bagetid: 20 min.

Grundkage
50 g salte peanuts (eller anden nød)
150 g smør
150 g god mørk chokolade (60-70%)
150 g lyst rørsukker
3 æg, str M
50 g mandelmel
25 g god kakao
1 tsk bagepulver

Romdej
1 grundkage
2-3 spsk god marmelade (solbær/appelsin/hindbær)
75 g blødt smør
lidt romessens
1-2 spsk ægte rom

Idéer til pynt
Hakkede pistacienødder
Solbærstøv
Frysetørrede jordbær
Frysetørret havtorn

Grundkage: Hak peanuts groft. Smelt smør i en tykbundet gryde ved medium varme. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og rør den ud i det smeltede smør til en blank masse. Pisk rørsukker og æg til en hvid og luftig snaps. Vend chokoladesmørret og de hakkede peanuts i æggesnapsen. Sigt mandelmel, kakao, bagepulver og salt ned i dejen og vend den forsigtigt sammen. Fordel dejen i springformen foret med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.

Romdej: Smuldr grundkagen og ælt den sammen med ingredienserne. Det er vigtigt at smørret er blødt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl til dejen er fast nok til at rulle til kugler. Rul 30 ensartede kugler. Læg dem på køl.

Når kuglerne er kølet af rulles de i forskellige slags pynt. Brug billedet som inspiration.

 

3 kommentarer

 • Pia

  Din grundkage – kan der bruges andet en penuats/nødder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Hej Annemette

  Er det affedtet mandelmel eller kan man bruge hjemmelavet mandelmel til grundkagen?
  Og har du evt. nogle forslag til at undgå rigtig rom, så romkuglerne også bli’r børnevenlige? 😀

  Vh Kiki

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Voss

   Du kan sagtens bruge både den ene eller anden slags mandelmel. Og du kan bruge romessens.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er DIY - simpelthen!