Majas smukke desserter

Nem glutenfri konfektkage til Halloween

Processed with Snapseed.Jeg er ikke den helt store fan af Halloween – I won’t lie. Men jeg er begyndt at lære det, og derfor følger kagebagningen naturligvis også trop i disse dage. Men jeg bliver nok aldrig (nu skal man jo passe på, hvad man siger) den der type Mor, der laver store græskar-lignende kager, eller kager der ligner spøgelser eller skelletter til ungerne. Det er bare ikke rigtig mig. Men denne kage er simpel, lækker og nem at lave. Og mine drenge synes det var sejt, at der var et spindelvæv på toppen (så langt, så godt!).Den smager fantastisk og er virkelig god sammen med en kop krydret the eller en kop stærk kaffe.

Velbekomme.

Processed with Snapseed.

Saftig konfektkage med spindelvævsglasur, glutenfri

8-10 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: 40 min
køleskabstid: gerne 1 time

Chokoladebund
100 g lyst rørsukker
4 æggeblommer
100 g smør
130 g god mælkechokolade
80 g mandler

Spindelvævsglasur
200 g hvid chokolade
60 g piskefløde
20 g mørk chokolade

Chokoladebund: Pisk rørsukker og æggeblommer længe til det er hvidt og luftigt. Smelt smørret og opløs mælkechokoladen heri. Blend halvdelen af mandlerne til fint mel og den anden halvdel lidt grovere i en minihakker og vend forsigtigt chokoladesmørret samt mandlerne i æggesnapsen. Fordel dejen i en bageform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider og bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 40 min. Køl chokoladebunden helt af, gerne i køleskab, inden den befries fra form og bagepapir.

Spindelvævsglasur: Hak den hvide chokolade groft og smelt den ved maget lav varme over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den smeltede chokolade. Rør det forsigtigt sammen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Lad den hvide chokoladecreme køle let af så den tykner og hæld den dernæst over kagen. Smelt den mørke chokolade og kom den i et lille kræmmerhus eller en engangssprøjtepose. Klip et lille hul for enden. Tegn cirkler af mørk chokolade fra midten og ud og træk dernæst med en tandstik spor fra midten og ud mod kanten for at skabe et spindelvævsmønster.

Kagen er ekstra lækker hvis den serveres kold.

Processed with Snapseed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majas smukke desserter