Moussekage med passionsfrugt og chokolade

Jeg lavede denne fantastiske kage til et bryllup. Derfor lavede jeg 5 ens kager – så hvis du skal bruge opskriften til f.eks. bryllupskage, så må du gange op.

OBS: Opskriften herunder rækker til én kage á 23 cm i diameter, hvor den er 7 cm høj. Det er nok til 12-16 pers., afhængigt af hvor sultne dine gæster er. For at kunne lave denne kage skal du bruge 2 springforme. En på 20 cm i diameter og en på 23 cm i diameter. Du skal også anvende kageplast – det er afgørende.

img_0209 img_0211

Moussekage med passionsfrugt & chokolade

12 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2 timer
bagetid: 
køleskabstid: 2 + 3 timer

Browniebund
60 g salte peanuts
60 g afskallede pistacienødder
100 g smør
100 g god mørk chokolade (60-70%)
100 g lyst rørsukker
2 æg, str M
40 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt

Mango/passionfyld
1,5 blade husblas
1/2 mango i mindre stykker
3 passionfrugter, saften heraf
60 g lyst rørsukker
1 citron, saft og lidt skal

Passionsfrugtmousse
3 blade husblas
1 polynesisk vaniljestang
60 g lyst rørsukker
25 g æggeblommer
25 g æggehvider
1 spsk flormelis
6 stk passionsfrugter, saften heraf
3 dl piskefløde

Vaniljemousse med yogurt
5 blade husblas
1 god polynesisk vaniljestang
80 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3 dl A38 1,5%

Sådan gør du

Browniebund: Hak peanuts og pistacienødder groft. Smelt smør i en tykbundet gryde ved medium varme. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og rør den ud i det smeltede smør til en blank masse. Pisk rørsukker og æg til en hvid og luftig snaps. Vend chokoladesmørret og de hakkede nødder i æggesnapsen. Vend mandelmel og bagepulver i dejen. Fordel dejen i en springform på 20 cm i diameter foret med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 17-20 min. (tip: overfladen syner stadig en lille bitte smule blank og ubagt, når bunden tages ud).

Køl bunden af og læg et stykke kageplast ned langs siden på kagen.

Mango/passionfyld: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog de øvrige ingredienser op og lad det småkoge i 10 min. Tag gryden af varmen og blend det med en stavblender til en cremet, ensartet masse. Tilsæt den udblødte, afdryppede husblas og rør det sammen. Fordel fyldet henover browniebunden. Sæt kagen på køl mens passionsfrugtmoussen forberedes.

Passionsfrugtmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk vaniljesukker, rørsukker og æggeblommer til en luftig hvid æggesnaps. Pisk i en anden skål, med rene piskeris, æggehvider og flormelis til en sej marengs. Halver passionsfrugterne og skrab køddet ud. Passér det igennem en sigte og smid kernerne ud. Varm passionssaften op til den ryger let i gryden. Den må ikke koge. Tag gryden af varmen og opløs den udblødte, afdryppede husblas direkte i den lune saft. Vend saften i æggesnapsen. Pisk fløde til let flødeskum og vend den ad to omgange sammen med æggesnapsen. Vend til slut marengsmassen heri. Fordel moussen ovenpå mango/passionsfyldet. Stil kagen på køl i 2 timer.

Befri dernæst kagen fra form og kageplast og kom den ned i en lidt større springform på 23 cm i diameter, således at der er et lille hulrum langs kanten. Læg et stykke kageplast ned langs siden på springformen.

Vaniljemousse med yogurt: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved middel varme, – så snart det koger tages gryden af varmen og det sættes til at svale ved stuetemperatur i ca. 10 min. Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tilsæt den afdryppede, udblødte husblas til den varme sukkerfløde og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune sukkerfløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i ad tre omgange. Hæld moussen ud over kagen i formen så den dækker hele kagen og kommer ned langs siden. Sæt kagen tilbage på køl i mindst 3 timer – men meget gerne natten over.

Befri kagen fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv. Placer kagen på et fint fad. Dekorer med chokolade, friske blomster, bærstøv etc. Bare hav det sjovt og slip din fantasi løs. Brug billedet som inspiration.

67 reaktioner

  1. Hvor længe i forvejen kan den laves? Eller kan noget af den laves to dage før den skal bruges?

    Og er pistacie kernerne saltede ?

    Mvh Louise

    1. Det er usaltede pistaciekerner. Og den kan sagtens laves to dage i forvejen. Bare opbevar den på køl. Den inderste kage kan reelt laves flere uger i forvejen og fryses ned;) knus

  2. Ser virkelig lækker ud. Har lige et spørgsmål til passion/mango-fyld – skal frugtkød og kerner fra passionsfrugterne bruges her, eller skal de også sies fra ligesom til passionsmoussen?

  3. Hej igen Annemette.
    Hvordan får du kagen over på fadet?
    Hælder du yoghurtmoussen over kagen når den står på fadet? Selvfølgelig stadig med ringen omkring ?
    Mvh Louise

  4. Tænker at lave denne til nytår med passionsfrugt mousse og gele bomber på toppen i ø7,5 og3 samt nogle med champagne gele. Bør jeg lave en halv passionsfrugt mousse ekstra for at have nok til bomber?
    God jul 🙂

    1. Kære Linette – yes det vil jeg mene er en rigtigt god idé. Så er der også nok! Rigtig godt nytår til dig og dine. KNUS

    1. ved hjælp af to store knive eller paletter, som jeg kører ind under og bruger til at løfte med.

  5. Jeg overvejer at lave denne til dåbskage, men jeg er spritny i faget når det kommer til den her slags kager. Jeg overvejer om man kan skippe vaniljemoussen. I stedet vil jeg lave to browniebunde så det kommer til at være: browniebund, mango/passionsfrugt fyld, passionsfrugt mousse, browniebund (for derefter at beklæde med overtræksmarcipan).

    Mit spørgsmål er så nu: kan kagen mon holde til endnu en bund (og marcipan) ovenpå uden at skvatte sammen??

  6. Jeg overvejer at lave denne til dåbskage, men jeg er spritny i faget når det kommer til den her slags kager. Jeg overvejer om man kan skippe vaniljemoussen. I stedet vil jeg lave to browniebunde så det kommer til at være: browniebund, mango/passionsfrugt fyld, passionsfrugt mousse, browniebund (for derefter at beklæde med overtræksmarcipan).

    1. Ja, det kan den nok godt – men jeg er ret sikker på at smagen af passion og mango vil drukne lidt i al den chokoladesmag. Blot til info. Knus

  7. Hov, og her kom spørgsmålet!
    Mit spørgsmål er så nu: kan kagen mon holde til endnu en bund (og marcipan) ovenpå uden at skvatte sammen??

    1. Chokoladen når at blive så kold at det jo lidt bliver en fast klump – ifht. chokolademoussen. Men ifht. passionsfrugtmoussen forstår jeg det simpelthen ikke…og den smager fint – men den er jo slet ikke glat som din?

  8. Brug for et råd…. hvorfor skiller min passionsfrugtmousse? Den smager fint men bliver grynet. Samme med en anden opskrift af dine på chokolademousse. Det er hver gang jeg bruger æggeblomme. Kan du hjælpe mig?

        1. Jo, nemlig. Hmm… jeg er godt nok i tvivl om hvad du gør, – som er årsag til at den skiller… Du blander dem ikke sammen med brandvarm chokolade vel – eller? Det er jo faktisk sådan at æggeblommer er en emulgator (som “samler” tingene) fremfor at få det til at skille, så jeg føler mig lidt på herrens mark. Men på den anden side – måske æggeblommer bare ikke er din ven. 😉

          1. I know…. synes det hele er koldt… men det er som om når jeg får blandet chokoladen med det øvrige – så klumper det helt vildt… og jeg får slet ikke den jævne overflade som jeg vil have….

  9. Hej Annemette. Jeg tror det bliver denne kage, jeg laver til min søsters bryllup 27/5! Nu prøver jeg den i hvert fald af her på mandag, 2. påskedag til min fars fødselsdag. Kan se på billedet, at du også serverede den til et bryllup – og lavede 5 ens kager. Var det nok til 80 pers? Og hvad er det, du har brugt til at stille kagerne på?

    1. Du skal regne med at der er kage til ca 12-16 Pers pr kage… så du skal nok lige lave 6 i stedet for 5:)

  10. Hej Annemette. Jeg skal i gang i aften med en storproduktion til min søsters bryllup på lørdag. Har lavet den nogle gange med godt resultat. Men nu skal der jo smæk på pynten! Hvordan laver du de der chokolade halvcirkler?
    Er der en tutorial video et sted på youtube mon? Eller kan du forklare det?
    Med venlig kagehilsen Ida

  11. Hej Annemette
    Jeg overvejer at lave denne kage til mit eget bryllup, men da jeg jo har en del at se til på selve dagen, skal den være 100% færdig dagen før. Tror du det kan gå at befri den fra formen og pynte den dagen før, og men hvilken slags pynt tror du holder bedst? Og ville du bare opbevare den i køleskab uden at dække den til, eller hvordan?

    1. Ja, det kan du sagtens. Jeg synes at du skal pynte med chokoladekrymmel/buer og den slags. Friske blomster og evt små marengskys kan du altid lægge på på selve dagen lige inden servering.

  12. HJÆLP:(
    Vi skal giftes her d. 2. sept og vil så gerne servere denne her lækre kage for vores gæster. Vi er gået i gang med at bage browniebundende – men vi kan ikke få dem bagt indeni. De forbliver rå – selv om bagetiden løber op 23 min. Hvad gør vi forkert?
    Kh Anna

    1. Tillykke med at skulle giftes. Jeg har meget svært ved at vide, hvad præcist det er, at du gør forkert. egentlig så tror jeg ikke du gør noget galt. Jeg tror bare, at du skal bage bundene noget mere. Der er kæmpe forskel på hvordan ovne reagerer og bager, så prøv igen – om de så skal have dobbelt tid – så er det det de får.
      KNUS

  13. Hej. Jeg tænkte at lave denne kage til min fødselsdag. Men ville rigtig gerne lave denne med en mirror glaze over.. Vil det være muligt? Altså kan jeg godt smide den i fryseren?

  14. Hej Annemette

    Kan man bruge almindelig hvidt sukker i stedet for rørsukker? – i både browniebund og mousser?

  15. Hej Annemette 🙂
    Kan man bruge almindelig hvid sukker i stedet for rørsukker? – både i kage og mousse?

  16. Hej Annemette.
    Jeg er gået i gang med denne lækre kage i dag, men browniebunden er meget porøs samt høj. Skal den være det? Har jeg evt. givet den for lidt / for meget?

    Kh. Sabrina

  17. Hej Annemette

    Jeg undrer mig også over hvordan de der chokolade “buer” er blevet lavet? jeg skal lave kagen til min søsters bryllup, og de er begge SÅ betaget af pynten! 🙂

    Mvh Lærke

  18. Hej Annemette
    Har du evt en ide til om man kunne skifte mangoen ud med noget andet. Min veninde vil gerne have denne kage til sit bryllup men hun er lidt usikker på om mango lige er dem. Og jeg er selv lidt blank på om noget andet kunne bruges sammen med passionsfrugten. Mvh Mia

  19. Hejsa
    Jeg har lige udfordringer med punktet “placer kagen”. Det lyder så nemt, men med bløde kanter, kan jeg ikke greje at flytte den fra A til B uden at ødelægge kanterne. What to do?

    1. Lad den blive i kageplasten og så bare skub den ved hjælp af en kniv, som du stikker ind under, over på fadet.

  20. Hej Annamette.
    Jeg tænkte at overtrække kagen med en glaze, men er lidt usikker på om jeg skal ud og finde en opskrift på en med smag af passion, eller om jeg bare skal farve en “normal” med gul farve? Hvad ville du foretrække? 🙂

  21. Hej Annemette
    Mange tak for denne opskrift! Jeg har testbagt kagen og synes at bunden blev for porøs. Jeg tænker, at det kan skyldes 2 ting – enten er kagen meget eller om man skal erstatte mandelmelen med noget der binder lidt mere?
    Jeg erstatter vaniljemoussen med hvid chokolademousse, men ellers bliver det din kage jeg serverer til mit bryllup 🙂

  22. Hej Annemette
    Jeg skal glaze en kage med passionsmousse på lørdag, men er i tvivl om hvornår. Vi skal spise kagen om eftermiddagen – kan det holde, hvis jeg glazer det om formiddagen?

    1. Ja da, du glazer bare om formiddagen mens kagen er frossen. Så sæt den i køleskab, og om eftermiddagen er den perfekt. Knus

  23. Hej.
    Jeg kan se, at du skriver “den inderste kage” kan fryses ned længe i forvejen. Kan hele kagen ikke fryses ned flere uger i forvejen? Eller bliver det skidt?

  24. Hvis man frysen den inderste del, skal den så være optøet inden man sætter den sammen med vaniljemoussen eller er det lige meget at den er frossen? 🙂

    1. Jeg synes det er bedst at den inderste del ikke er frossen, for så undgår du at den danner kondens.

  25. Jeg er ved at blive sindssyg… har bagt og lavet mousse hele dagen og så er der ikke nok vaniljemousse til st dække kagen helt. Kan man lave et ekstra lag og putte ovenpå uden man kan se det, når man skærer kagen? Første lag er allerede ved at sætte sig… Det er første gang nogensinde, at en af dine opskrifter driller mig. Øv, nu kommer den ikke til at stå snorlige 😩😩

  26. Hej Anne Mette.. Fantastisk kage. ☺️
    Er det muligt du vil fortælle hvad du har brugt som pynt på kagen ☺️
    Knus Anne Kirstine

  27. Hej Annemette .
    Skønne kager …..
    vil gerne lave en rund kage til 24 . pers.
    Hvis jeg dobler op ….. hvor stor skal springformen være ? Tænker jeg vil lave en kage der svare til 24 cm i underform og 28 i yder ? Kan du hjælpe med opskrift så det passer ?
    Mvh Pia

  28. Hej Annemette.
    Vil man kunne tilføje en pistacie praline (evt vendt op i en hvid eller lys chokolade ganach) i mellem et af lagene eller bliver det for meget?

  29. Hej Annemette.
    Hvor stift eller tykt bliver mango-passionsfyldet ? Bliver det som en gelé eller lidt blødere ?
    Jeg har købt små silikomart forme og vil bruge den som et indlæg med champagnemousse udover. Men er i tvivl i
    Om det er for flydende eller ej.

    Pft. Karina

  30. Hej Annemette.
    Hvis jeg fryser hele kagen, hvor længe før den skal serveres, skal jeg tage den ud? Og skal den tø op i køleskabet?
    På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN