Frozen-kage (brombær, æble, nektarin og vanilje)

Mig, – en overskudsmor?

img_0193

*sponsoreret

Sandheden… Jeg har måske maks overskud på nogle punkter – her snakker vi om kagebagning, DIY-projekter i huset, brunch-hygge lørdag morgen osv… Men er der ét punkt, hvor jeg bare aldrig kommer til at blive en overskudsmor – så er det babymaden. Jeg kommer bare ikke til at stå og fryse små isterningbakker ned med hjemmelavet babymos, fordi jeg har så meget fokus på sundhed og økologi for lille-bassen, at intet mindre kan gøre det. Sådan én er jeg ikke. Så’ det sagt. Not gonna happen!

img_0191

img_0192

Ikke at jeg ikke godt gad. Jeg ville ønske, at jeg oprigtigt synes, det var hyggeligt at stå og koge gulerødder og hjemmelavet sveskemos (okay lige dén kunne jeg måske godt finde ud af…man er vel en kagekone), men altså, jeg synes det er fedt nok, hvis man har tiden og overskuddet! Men det har jeg ikke. Det er sandheden. Det ville stresse mig meget mere, hvis jeg tilførte den opgave til de daglige gøremål oveni alt det andet.

Men jeg er bestemt en mor, der går op i, at mine børn får god mad – og sund mad. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville indgå et samarbejde med Semper, der sponsorer mad til min lille Luca, så måtte jeg jo lige sætte mig ind i sagerne. Ville jeg sige Ja til det? Ville det være godt nok til ham?! Og ja da. Ja tak, siger jeg bare. Fordi maden indeholder jo udelukkende råvarer, som jeg alligevel kan finde i mit eget køkken, og de bruger kun naturlig stivelse i produkterne – såsom kartofler, ris og gulerødder. Det er da til at forholde sig til.

img_0196

Og hør så lige her: Kravene til råvarerne i babymad er faktisk højere end til både økologiske og almindelige fødevarer, som man kan købe i dagligvarehandel. (Ja – nemlig – jeg blev også overrasket!) Grænseværdierne for indholdet af sprøjtemidler, giftstoffer fra skimmelsvamp og tungmetaller i børnemad er op til 1000 gange lavere end den der er for almindelige råvarer i butikkerne. Så jo, – jeg turde godt sige ja tak til at blive sponsoreret af Semper. Det er jo luksus for Luca.

Naturligvis får Luca også andre madvarer, særligt nu hvor han er ved at være stor nok til at smage på lidt af hvert. Mine små glas fra Semper bruger jeg primært, når jeg er på farten, hvilket jeg jo alligevel er ret ofte, fordi de passer perfekt il et måltid og er nemme at medbringe i tasken.

Se ham lige – han er da en glad baby!

img_0195

img_0194

2 kommentarer

  • Nanski

    Nu håber jeg ikke at jeg kommer til at lyde bagklog og belærende… hvis jeg have været nybagt mor i dag og ikke for 10 år siden, så tror jeg også at jeg var sprunget på en del flere færdigretter til babyer – bl.a. fordi udvalget er så meget større og bedre nu end den gang.
    Men jeg synes bare at maden ser meget ens ud i farve og tekstur, så derfor ville jeg også blive lidt skeptisk overfor om det smager ens? Og at baby så vokser op og bliver en kræssenpind, fordi smagsløgene ikke er blevet udfordret? Bare en lille lommeteori…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina M

    Semper styrer!! Vi er stadig super glade for grødposerne, som indimellem lige blir brugt som en aften snack, hvis der lige mangler lidt maven når man er kommet ind i sengen :o)
    Og deres pulver grød, var det eneste jeg lavede til min søn af grød, fx majs grøden. Lige der magtede jeg ikke at være overskuds moren :o) Jeg elskede at lave grøntsager og fryse ned i isterning bakker, men det der med hjemmelavet hirsegrød, den gik altså ikke.
    Vi har alle vores overskud på forskellige områder, og det er helt ok!! Det gør os ikke til dårlige mødre, at nogle gange tage de lette løsninger, men så til gengæld måske at være mere tilstede for vores unger, eller nå det arbejde som vi rigtig gerne vil nå.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frozen-kage (brombær, æble, nektarin og vanilje)