Den mest nuttede samtale...

Jeg flytter fedt fra balder til bryster!

IMG_0859Ja altså, den er god nok. Jeg er simpelthen igang med at omrokere fedtet på min krop – i hvert fald, hvis jeg skal tro, hvad jeg læser i denne måneds udgave af “Sundhed”.

Jeg sad ved lægen i går i forbindelse med mit 8-ugers tjek efter fødslen af Luca – og faldt over denne artikel om amning. “Amning er værd at fejre” står der som overskift. Og jo, det er jeg da enig i. Jeg går 100% ind for amning, særligt fordi der er så mange fordele for både mor og barn. Det reducerer brystkræft, det er billigt, modermælken indeholder de helt rigtige næringsstoffer for dit barn osv osv. Fordelene er mange.

Men én særlig fordel, som jeg ikke har hørt før, er denne: “…de fedtdepoter, de fleste kvinder får på balder og lår i løbet af graviditeten, er det gode fedt, som senere bliver til en del af modermælken.”

Hey ladies! Læste I det??? Altså de der fedtdepoter som sætter sig i overflod omkring numseregionen mens man gror et menneske – ja de flytter sig åbentbart op på brysterne og ud i modermælken, når først baby er kommet til verden. YAY!!! Tænk lige på det, når du sidder der med tårerne trillende ned af kinderne pga. sår på brysterne og diverse svampeinfektioner. “It’s all for a greater good.”

Læs også: Ærligt tip til ammende kvinder

Det er da magisk, næsten!

Ergo, jeg ammer igennem! Full time! Big time! Luca han bliver fra nu af lagt til brystet ved hvert et lille kvæk, for de der depoter må gerne se at finde deres vej nordpå. Og hey, bonusinfo: i øvrigt, så kan amning redde 820.000 børns liv hvert eneste (freaking) år! På verdensplan… Så kom igang.

Happy breastfeeding ladies 😉

kilde: Magasinet Sundhed, Nr. 07, side 60. 

2 kommentarer

  • Anita V. Sørensen

    Åhh hvor fantastisk, herlig bonus at vide.. jeg skal godt nok ik have flere børn (har 4 ), men har også ammet alle i så lang tid som muligt (lidt over 1 år ved alle), og syntes det er en smuk egenskab at kunne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • F

    Det helt rigtigt! Det kærte vi i biologi timerne. Kvinder producere fedt som sætter sig oå hofte og lår, så de kan amme babyen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den mest nuttede samtale...