Ærligt tip til ammende kvinder!

Pavlova [opskrift+video]

IMG_0639Jeg er for nylig blevet spurgt, om ikke jeg ville lave en how-to video og opskrift på Pavlova. Til min YouTube kanal. Og det kan I tro, at jeg vil! Jeg elsker nemlig pavlova, som er denne lækre marengskage/-dessert med det karakteristiske snaskede indre og det sprøde ydre. Serveret med friskpisket flødeskum og masser af friske bær.

What’s not to like?

Jeg har selv spist betydelige mængder pavlova, da jeg i sin tid boede i Australien. Der er vist lidt en fejde om, hvorvidt det var australierne eller new zealænderne, der opfandt pavlovaen – men man spiser i hvert fald masser af det i Australien. Men altså, nok snak – let’s get to it. Her får du opskrift og how-to video på PAVLOVA! Husk nu at kommentere, dele, like, subscribe – alt det der gør, at vi får spredt det søde liv ud til verden omkring os;)

Nu ved du i hvert fald, hvad du skal bage i weekenden –  eller i aften allerede 😉

 

PAVLOVA – marengsdessert med flødeskum og bær

1 kage, 10 pers
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 20 min
bagetid: 1 time 40 min

MARENGSBUND
140 g æggehvider, stuetemperatur
et nip fint bordsalt
250 g hvidt sukker
1 tsk majsstivelse
1 tsk hvidvinseddike

I ØVRIGT
3 dl piskefløde
3 håndfulde friske blandede bær
spiselige blomster til dekoration

FREMGANGSMÅDE
Pisk æggehvider og salt skummende. Tilsæt sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er blank og sej. Vend majsstivelse og hvidvinseddike i. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag marengsbunden ved 120 grader varmluft i ca 1 time 40 min. Lad bunden køle af inden den skæres fri af bagepapiret og flyttes over på et fad.

Lige inden kagen serveres, pyntes den med friskpisket flødeskum, masser af friske bær og dekoreres med lidt spiselige blomster.
Kagen bør spises med det samme, så er den bedst.

Velbekomme!

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

39 kommentarer

  • Lea

    Hej Anne Mette
    Hvor risikabelt tænker du det er, at transportere pavlovaen(uden flyd på) 40 minutters kørsel? Jeg er lidt usikker på om den kolapser

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naida

    Hej A.
    Ka jeg bage kage dagen før den skal bruges ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Annemette

      Ja, du kan bage bunden – men først lægge den sammen med skum og bær på dagen lige før servering.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa,

    Jeg bruger tit din opskrift, men du glemmer at skrive, hvornår majsmel og hvidvinseddike skal i.
    Kunne du ikke lokkes til at opdatere opskriften, så det også kommer på?

    Så er du en stjerne – og jeg slipper for at kigge på andre opskrifter 😉

    Mvh. Sarah

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hej Annemette 🙂 – tak for en super video!
    Bager du marengsbunden i alm. ovn eller varmluft? Og hvis jeg skal bage to af de her bunde, kan jeg da bage dem i ovnen samtidig ved varmluft, eller vil du anbefale at bage den enkeltvis ved traditionel ovnvarme? KH Nanna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voss

      Bare bag dem ved varmluft. På to plader i samme ovn, samtidig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsebeth

    Kan man bruge flormelis istedet for hvid sukker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Hvor lang tid i forvejen kan desserten tilberedes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voss

      Selve marengsbunden kan tilberedes dagen før. Men kagen lægges sammen lige inden servering

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • ane

    kan marengsbunden bages dagen i forvejen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

    Hvornår skal eddike og majsstivelse i – det fremgår ikke af opskriften

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Det vender du bare i når marengsen er stivpisket.

      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Annemette 🙂

    Hvis jeg vil lave portionsanrettede mini pavlovaer, vil du så mene, jeg skal bage samme tid og temperatur som du har angivet i opskriften? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Ja, – men så bager du bare kagerne i ca 1 time og 15 min… Tjek om de slipper bagepapiret. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hej Annemette
    I fremgangsmåden står der ikke hvornår man tilsætter majsstivelse og eddiken????

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hej Annemette,
    Hvorfor er det man putter majsstivelse og hvidvinseddike i marengsen??
    Mvh. Cecilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hey kan man ikke bruge aldmindlig Eddike

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Hej Annemette,

    Tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter 🙂 jeg har prøvet flere af dem, med stor succes.

    Skal man piske majsstivelsen og hvidvinseddiken sammen med æggehviderne og saltet, inden sukkeret tilsættes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofiasara

    Hej Annemette 🙂
    har du prøvet af dele dejen op så man få to lidt tyndere bunde, sådan så man får en kage af to lag istedet for en stor?

    Kh.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofiasara

    Hej Annette!
    Tak for den gode video!
    Jeg tænkte på om du har prøvet at lave denne kage men med lag. så istedet for kun 1 bund laves 2 lidt tyndere?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • RL

    Hvor stor en cirkel skal man tegne på bagepapiret? Og kan man tilsætte lidt smeltet chokolade til marengsen? Tak for en super god video ???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Du kan sagtens eksperimentere lidt med kakao eller chokolade. Og cirklen er ca 20-22 cm i diameter

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninna

    Hej Annemette!

    Jeg har nu læst din opskrift, (har aldrig lavet pavlova før), og tænkte… Kan man piske marengsen et par timer før bagning? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Nej, det ville jeg ikke gøre 🙂 Lav den frisk – så er den bedst.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hej Annemette, hvis jeg skal bage til 40 mennesker, kan jeg så lave marengsen dagen før? Og kunne jeg lave en hel bradepande eller 3 mindre.
    Tak for en god video.
    Kh
    Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Lav 3 mindre. ca 23 cm i diameter;) Og bag bare bunden dagen i forvejen, men opbevar den tørt. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • isabella viskum

      Kære Anne Mette,
      hvor mange æggehvider svarer 140 g til?

      på forhånd mange tak.

      Mvh Isabella

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Annemette 🙂
    Efter at have boet i Australien, er pavlovaen også blevet min yndlingsdessert og Go-to, når det skulle være nemt samtidig med, man vil imponere. MEN har nogle gange problemer med, at få den af bagepapiret. Putter du noget på papiret inden, marengsen kommer på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Nej, jeg bruger bare almindeligt bagepapir – og så anvender jeg en skarp stor kniv til at skære den fri fra bagepapiret. God fornøjelse;) Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Hej Annemette,
    Kan man ikke smage edikken i maregnsen? Og kan man eventuelt erstatte den med citronsaft?

    http://www.bydianawi.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • annemettevoss

      Nej det kan man ikke smage. Og jeg synes ikke citronsaft giver samme effekt. Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærligt tip til ammende kvinder!