Jeg er slet ikke så sej... Og det er okay!

Opskriften på lækkert brød med rug

IMG_9927Jeg lavede en dej i går aftes, som et forsøg. Jeg havde noget godt rugmel, noget ølandhvedemel og en rest hvedemel i skuffen, som jeg gerne ville bruge – så jeg tænkte at noget godt måtte der kunne komme ud af det.

Jeg lavede dette brød, og bagte det her til morgen! MUMS – det smager brandhamrende godt.

IMG_9929

Surdejsbrød med rug

2 brød
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
æltetid: 20 min
køleskabstid: 14-16 timer

6 g gær
2 spsk surdej
6 dl koldt vand
250 g sigtet Ølandshvedemel, malet på stenkværn (MEYERS)
300 g økologisk hvedemel
100 g fuldkornsrugmel, malet på stenkværn (MEYERS)
20 g Maldon havsalt

Ælt alle ingredienserne sammen på en røremaskine og lad dejen ælte ved høj hastighed i ca 20 min til den slipper skålens sider og slår mod kanten. Vend dejen rundt i lidt smagsneutral olie, kom den i en dyb skål og dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve 14-16 timer i køleskab til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade. Spænd dejen op ved at folde siderne ind over midten. Del dejen i to brød, og spænd igen dejen op ved at skubbe dejen ind under sig selv med et par bagespader. Placer de to brød på et stykke bagepapir.

Varm ovnen med bageplade op til 250 grader og sæt lidt vand i bunden af ovnen i en lille bradepande. Tag bagepladen ud, træk bagepapiret med de to brød over på pladen og bag brødene ved 250 grader varmluft i ca 15 min. Skru ned for ovnen til 230 grader og bag brødene færdige i ca 20 min til de er mørke og har dannet flot skorpe. Køl brødene af på en bagerist.

Egner sig super fint til at fryse ned.

GOD BAGELYST!

IMG_9925

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

1 kommentar

  • Camilla

    Som bagenørd in spe ønsker jeg mig altid, at opskriftsmeden ville skrive hvilken form for varme der bruges. Det er ikke så implicit, som man tror..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er slet ikke så sej... Og det er okay!