Så’ der torsdagsvideo…

Så kom der ny torsdagsvideo – som jeg jo har forpligtet mig til, som nogle måske ved:) Derfor har jeg i denne omgang været i køkkenet og lavet en lækker, cremet vaniljecreme –  NEMT og meget mere VELSMAGENDE end den fra brev;)

Det skal faktisk helst være nemt, når jeg uploader videos til min playlist “GRUNDOPSKRIFTER”

Jeg lover dig, at denne opskrift virker! Det bliver en god, stabil creme, de egner sig super til at bygge lagkage op med, både i springform med kageplast eller smurt ud over løse bunde, der på lidt mere simpel vis lægges sammen med flødeskum og bær f.eks. Du kan også bage med den, som fyld i f.eks. linser, kanelstang, smørkage etc.

Sig mig hvad du synes. Jeg bliver altid glad for feedback.

(HUSK NU at give et LIKE, Subcribe på kanalen og smid en KOMMENTAR)

OPSKRIFTEN FINDER DU UNDER VIDEOEN PÅ YOUTUBE…og dér ligger den altid! 

Meeeeen, for nemheds skyld lægger jeg den også lige ind herunder!

VANILJECREME (og konditorcreme)

1 portion (nok til ét lag creme i en lagkage eller nok til fyld i ca. 24 boller)
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 15 min.
køleskabstid: mindst 1 time

VANILJECREME, grundopskrift (som fyld i kager og velegnet til bagning)
1 polynesisk vaniljestang (vægt af stangen, ca. 7 g)
40 g hvidt sukker
40 g maizena majsstivelse
4 dl sødmælk
4 æggeblommer (80 g)
et nip fint bordsalt

Vaniljecreme som konditorcreme (som fyld i kager, – ikke egnet til bagning)
1 gang af ovenstående opskrift
2-3 dl piskefløde, efter ønske

ET GODT TIP:
I opskriften herover er der angivet 40 g majsstivelse. Det giver en ret fast creme, som er super god, hvis den f.eks. skal anvendes i lagkager eller vendes med flødeskum, så den bliver til konditorcreme. Hvis du vil bruge cremen i fastelavnsboller eller som fyld i linser, så kan du godt reducere mængden af majsstivelse til det halve, altså 20 g. Der må cremen nemlig gerne være mere lind og blød i konsistensen, og da den ikke skal “bære” noget, så behøver den ikke være så fast i det. Du kan ligeledes justere mængden af sukker, hvis du ønsker en sødere creme. Denne opskrift er ikke meget sød.

FREMGANGSMÅDE:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rør vaniljesukker, resten af sukkeret og majsstivelsen sammen. Tilsæt 1 dl af sødmælken samt æggeblommerne og rør det helt jævnt. Kom de 3 dl sødmælk og den tomme vaniljestang ned i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner, imens du konstant pisker. Tilsæt et nip fint salt. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op og kom cremen i en ren skål. Dæk cremen til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, så du undgår kondens. Lad cremen svale mindst 1 time i køleskab til den er helt kold.

Hvis cremen skal blive til konditorcreme, så piskes den kolde vaniljecreme lind med en elpisker. Fløden piskes til luftig flødeskum og vendes sammen med cremen ad tre omgange.

Velbekomme.

Find flere opskrifter på: https://annemettevoss.dk
Følg med på YouTube: https://www.youtube.com/AnnemetteVossTube

Redigeret og klippet af: Annemette Voss
Music: https://www.bensound.com

5 reaktioner

  1. Hej.
    Jeg skal prøve din konditircrem i en af de populære bogstaver kage, dom er til ca 20 personer.
    Tror du jeg skal dobbelt din opskrift på cremen op??
    Hilsen lonni

  2. Hej Annemette!
    Jeg undrer mig, hvorfor du bruger pasteuriserede æggeblommer til cremen! Det skal jo koge lidt. Jeg mener, at have hørt at æg blot skal over 70° for være forsvarlige.
    Ellers tak for din opskrift og video, hvor du varmer mælken op først. Så man ikke skal stå og røre så lang tid! Venlig hilsen Inge Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN