You can do it: “Hjemmelavet is”…

Det er slet ikke så svært at lave is. Og is er jo sådan noget, som man alligevel skal ned og hente i Brugsen – eller hvor man nu handler – så kan man alligevel ligeså godt handle ind til selv at lave den, ik! (KOM NU – You can do it!!!!)

Jeg lavede disse to variationer af is (parfait), da der var MGP, på bestilling fra min ældste søn. Begge dele smager vidunderligt. Sig mig, hvad I synes, hvis I får lavet den…

Jordbæris & Vaniljeis med chokoladestykker (giver 2 liter is, 1 liter af hver)

Grundmasse til isen
12 past, æggeblommer
200 g flormelis
1 polynesisk vaniljestang
1 l piskefløde

Med chokolade
80 g god mørk chokolade, finthakket

Med jordbær
200 g frosne jordbær
1 limefrugt
1 dl lyst rørsukker
1 polynesisk vaniljestang

Pisk æggeblommer, flormelis og korn fra vaniljestangen længe til det er helt hvidt og tykt. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt sammen med æggesnapsen ad tre omgange. Del massen i to. I den ene del vendes finthakket mørk chokolade i. Til den anden halvdel koges en tyk grød af jordbær, limesaft, rørsukker og vaniljekorn. Blend grøden helt jævn. Lad den køle helt af (jeg satte den i fryseren i 10 min) og vend den sammen grundmassen. Fordel de to slags ismasse i to brødforme foret med bagepapir. Fryses ned i mindst 5 timer inden servering.

 

En reaktion

  1. Hej Annemette.
    Jeg laver tit is selv i min ismaskine, hvilket er superlækkert direkte fra maskinen. Problemet er, når isen har været på frys – så er den let krystaliseret.
    Det skal siges at jeg laver is uden sukker, bruger lidt kunstigt sødemiddel om nødvendigt. Tåler ikke sukker særlig godt. Er det simpelthen den raffinerede sukker (eller flormelis), der gør, at det ikke krystaliserer?
    Jeg bruger æggeblommer og fløde..
    Mvh
    Anne-Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN