Valentines Day Cake 2016 :)

Uhhhh, så nærmer Valentinsdag sig – og traditionen tro laver jeg en Valentinsdag kage, så I véd hvad I skal bage til jeres elskede på søndag.

Det er lidt “fesent” at komme med roser til en mand, ik – men en chokoladebombe af en kage, hvor der er lagt både tid og masser af kærlighed i – dét tager kegler! Så det er bare at komme igang. (Nu ikke blive skeptisk)

Det er en super god idé, at lave kagen over to dage, så start i dag eller i morgen, så undgår du fuldstændigt stress. Den bliver kun bedre af at stå lidt på køl og samle sig.

Valentinskage 2016
– en rigtig bombe af chokolade, marcipan, blåbær og masser af kærlighed…

I 2015 lavede jeg også en Valentinskage – det er en tradition, som jeg godt vil holde fast i. Den var med chokolade, champagne, jordbær og roser… Find opskriften her

8 pers.
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 1 time 30 min
bagetid: ca. 25-30 min
køleskabstid: ca. 3 + 2 timer

Lav elementerne i følgende rækkefølge…

Saltkaramel
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
1 tsk flagesalt (f.eks. Maldon)

Lys chokoladecreme (til toppen)
1 blad husblas
75 g lys chokolade
2 dl piskefløde

Blåbærcremefyld
1 blad husblas
125 g frosne blåbær
45 g lyst rørsukker
1,5 økolgiske lime, saften heraf
1 tsk maizena majsstivelse
1 spsk vand
2 æggeblommer
1 æg, str M
25 g koldt smør, i små tern

Chokolademazarinbund
100 g marcipan
100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
1 æg, str M
2 spsk hvedemel
1 økologisk lime, fintrevet skal heraf
80 g god mørk chokolade

Mørk chokolademousse
4 blade husblas
3 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
125 g god mørk chokolade
4 dl piskefløde

Saltkaramel: Fjern etiketten fra dåsen. Kom den uåbnede dåse ned i en lille gryde og dæk den til med vand. Kog dåsen under vand i 3,5 timer. Hæld løbende mere vand på. Lav i mellemtiden bund og blåbærcreme. Tag dåsen op ad vandet og lad den køle helt af inden den åbnes og karamellen røres sammen med saltet. Kom evt. saltkaramellen i en engangssprøjtepose, som gør den nemmere at håndtere. Læg til side til senere.

Lys chokoladecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den ad to omgange over den finthakkede lyse chokolade – rør, til det bliver jævnt. Tilsæt den afdryppede og udblødte husblas og rør rundt, til husblassen er opløst. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl i mindst 3 timer, til den er helt køleskabskold.

Blåbærcremefyld: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog blåbær, sukker og limesaft op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og blend det til en jævn grød med en stavblender. Opløs majsstivelse i vand og bland det med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i blåbærmosen under konstant piskning mens cremen langsomt varmes og og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i til slut. Fordel cremen i en silikoneform med små kuppelformede rum, der er ca 2-3 cm i diameter. (TIP: har du ikke en silikone form, så kan du anvende en isterningpose). Sæt formen med cremen i fryseren i en times tid til kuplerne er frosne og nemt kan vendes ud af formen.

Chokolademazarinbund: Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt smørret ind i massen lidt efter lidt og til sidst ægget. Smelt chokoladen i en tykbundet gryde ved lav varme og rør det i dejen sammen med hvedemel og fintrevet limeskal fra limefrugten. Sørg for, at massen er helt ensartet og jævn. Fordel dejen i en springform (diameter på 18 cm) beklædt med bagepapir på bunden. Bages ved 175 grader i ca 25-30 min. midt i ovnen. Lad bunden køle helt af og skær den forsigtigt fri langs kanten af springformen med en lille skarp kniv. Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Placer mazarinbunden nederst.

Fordel karamel henover bunden og læg de små blåbærcremetoppe ned i karamellen. Sæt på køl. Lav først nu den mørke chokolademousse, da den skal være helt frisklavet, når den hældes i formen.

Chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggensaps. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme mens du hele tiden rører. Vigtigt: Chokoladen må ikke blive varm! Vend den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden til en let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen mens du forsigtigt vender det sammen. Vend til slut flødeskum i massen til en luftig og jævn mousse. Kom moussen i en engangssprøjtepose og fordel den i formen, henover bund, karamel, og blåbærcreme. Glat overfladen. Sæt på køl i 1 times tid til overfladen er fast.

Tag den helt kolde lyse chokoladecreme ud af køleskabet og pisk den fast med en elpisker. Når cremen trækker toppe og piskeriset tydelige spor er cremen perfekt. Kom cremen i en sprøjtepose og afsæt toppe på kagen. Dekorer med friske blåbær og bladguld. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer til alle mousser og cremer har sat sig helt.

Skær forsigtigt kagen fra for kageplast med en lille skarp kniv langs kanten. Placer kagen på et fint fad. Klip et stykke kageplast til, – eller brug en plastikpose, så det passer rundt om kagen. Temperer chokoladen og smør den ud på kageplasten. Beklæd straks kagen med chokoladeomslaget. Sæt på køl til chokoladen er helt fast og fjern kageplast.

Voila…

IMG_0327

IMG_0329

Jeg håber I allesammen får en skøn Valentinsdag fyldt med masser af kærlighed.

En reaktion

  1. Mums hvor ser det lækkert ud! Har dog et lille spørgsmål til blåbærcremen – synes ikke rigtigt det fremgår af opskriften hvornår og hvordan husblasen skal indgå i cremen? Måske er det bare mig der ikke læser opskriften ordentligt

    Weekendhilsen fra
    Mia Clément

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN