Sprøde pandekager - som bare smager!!!

PLAGIAT! (lad nu vær’)

Skærmbillede 2016-01-21 kl. 09.30.39 

LAD NU VÆR’…

Jeg vil mene, at jeg er blevet plagieret. Altså efterlignet. Min originale idé er blevet hapset af en anden! Men jeg har nu ikke tænkt mig at gøre så meget ved det – lige bortset fra at gøre jer opmærksomme på, at dén slags finder sted ind i mellem. Og bede jer om at tænke over det. Jeg er måske lidt gal i skralden pt., samtidig med at jeg bare synes det er sjovt, og faktisk lidt dumt af vedkommende. Man kommer aldrig langt med at kopiere andres idéer, slet ikke i min branche. Man bliver nødt til at være original og gøre idéerne til ens egne.

For det skal siges, inden for bagning er det jo ENORMT svært at sige, hvem der har ophavsretten til særlige teknikker, opskrifter og ideer. Det er næsten umuligt. Vi bliver alle sammen inspireret af hinanden og vi kigger på de samme instagramprofiler og de samme billeder på pinterest. Naturligvis findes der eksempler på MANGE kager, der virkelig ligner hinanden. Jeg bliver jo også selv inspireret af andre dygtige kageæstetikere. Se f.eks. Maja her. Hun er så skide dygtig og så er hun simpelthen så sød – jeg holder meget af hende. Også for hendes flotte og stilsikre tilgang til bagningen. Og så er der dygtige Julie Wettergren, der ligesom jeg, vist bare er en rigtig kreativ sjæl, som slet ikke kan lade være med at skabe fornyelse og smukke værker i det daglige…

Men, når jeg for kun et par dage siden lægger et billede af en ganske original kage ud på nettet, og den ikke ligner noget jeg selv eller nogen anden (that I know of) har lavet før – og jeg så ser en kage her til morgen (lagt op af en anden kagebager, som virkelig burde vide bedre) der ligner min utrolig meget – så bliver jeg sgu lidt harm. Teknik, ingredienser og form er fuldstændig den samme. Arj altså…find på dine egne ting, ik!?

Nå men, mit opråb til alle jer kage-, bage- og madbloggere er: VÆR ORIGINALE, hvis I vil tage ejerskab over jeres værker. Lad os inspirere hinanden alt det vi kan, men lad os spørge pænt om lov, hvis vi vil bruge hinandens idéer – det er bare god stil, ik?! Jeg deler med glæde ud af mine teknikker og tips – det véd alle, som kender mig, og jeg er ikke typen, der sidder og troner med MINE værker og MINE opskrifter. Nej, jeg vil med glæde dele ud af idéer, men måske bare gerne krediteres i så fald.

Glædelig kagebagning til jer alle:)

Lidt inpiration fra Julies instagram - ELSKER hendes farver, sans for detalje - og så er jeg VILD med at man også "møder" hende lidt igennem hendes profil.

Lidt inpiration fra Julies instagram – ELSKER hendes farver, sans for detalje – og så er jeg VILD med at man også “møder” hende lidt igennem hendes profil.

 

Tjek lige dét her!!! 123.000 andre har nu også fået øjnene op for, at Maja er noget for sig. Hun er så dygtig - og vigtigst af alt, jeg synes hun er original! Jeg værdsætter virkelig mit bekendtskab med Maja, og jeg glæder mig til at vi sammen kan lave sjove ting til jer alle for Folkekirkens Nødhjælp, som vi begge er ambassadører for:)

Tjek lige dét her!!! 123.000 andre har nu også fået øjnene op for, at Maja er noget for sig. Hun er så dygtig – og vigtigst af alt, jeg synes hun er original! Jeg værdsætter virkelig mit bekendtskab med Maja, og jeg glæder mig til at vi sammen kan lave sjove ting til jer alle for Folkekirkens Nødhjælp, som vi begge er ambassadører for:)

 

Skærmbillede 2016-01-21 kl. 09.01.17

2 kommentarer

  • Marianne

    Øv hvor irriterende -men hey det betyder bare at du er super dygtig.. Tror sgu ikke nogen vil forsøge at kopiere noget jeg har bagt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde pandekager - som bare smager!!!